avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 915 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Imi plac animalele si dau admitere la INM :)
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Imi plac animalele si dau admitere la INM :)

Ii astept pe toti cei interesati ;)
am cules intrebarea asta de pe topicul inm-ului si vi-o supun atentiei doar e sambata seara si altceva nu avem de facut :D

daca s-a dispus suspendarea conditionata a pedepsei si in termenul de incercare condamnatul mai comite o infractiune cu intentie pt care se dispune gratierea.....se va revoca suspendarea conditionata? ... da asa sa pricepem toti ... va pup mergem cu fetele in carrefour e mosul acolo :)
Logic ar fi sa fie dispusa revocarea SCEP si obligarea la executarea in intregime a primei pedepse.
Insa, acum trebuie vazut cand a intervenit gratierea: inainte de judecarea definitiva a celei de-a doua infractiuni sau dupa judecarea acesteia.
Oricum ar fi SCEP cred ca trebuie revocata chiar daca a doua infractiune a fost gratiata.
Genul asta de grile ma sacaie, dar sunt bune de antrenament.
buna dimineata,
astfel de intrebari punea petra la sfarsitul lui octombrie....atunci invatam penal si i-am raspuns, acum, pana nu repet, nu vreau sa va zic prostii...
si totusi, se revoca suspendarea conditionata daca pedeapsa pt.noua infractiune se executa, dar in cazul de fata, nu este obligatorie revocarea suspendarii conditonate...pt.ca pt.noua infractiune se dispune gratierea...
am si eu o intrebare: cate ril-uri sunt pe 2010?
rexone a scris:

buna dimineata,
astfel de intrebari punea petra la sfarsitul lui octombrie....atunci invatam penal si i-am raspuns, acum, pana nu repet, nu vreau sa va zic prostii...
si totusi, se revoca suspendarea conditionata daca pedeapsa pt.noua infractiune se executa, dar in cazul de fata, nu este obligatorie revocarea suspendarii conditonate...pt.ca pt.noua infractiune se dispune gratierea...
am si eu o intrebare: cate ril-uri sunt pe 2010?

Neata tuturor si o caffa sa mearga la suflet.
Eu referitor la ipoteza expusa m-am gandit cam asa:
Daca gratierea intervine in cursul judecarii noii infractiuni, efectele acesteia se produc de la ramanerea definitiva a hotararii data la care instanta se pronunta si asupra mentinerii/revocarii SCEP.
Daca intervine dupa ramanerea definitiva a hotararii de condamnare pt noua infractiune, efectele se produc imediat si revocarea SCEP nu ar mai fi necesara.
Sincer nu am gasit nimic legat de aceasta ipoteza nici in Mitrica nici in Udrica.
nu stiu daca am inteles eu bine dar din combinarea celor doua institutii: suspendarea si gratierea - ar rezulta asa
- in cazul in care in cursul termenului de incercare comite o infractiune intentionata care a fost gratiata - daca gratierea este antecondamnatorie - instanta trebuie sa aplice legea adoptata anterior condamnarii - si deci pt cea de-a doua infractiune nu se dispune o condamnare cu executare deci nu se revoca suspendarea conditionata a primei pedepse
- daca gratierea pt cea de-a doua infractiune este postcondamnatorie, instanta este obligata sa revoce suspendarea (ultima infractiune fiind intentionata)
sper ca nu am aberat

Alte discuții în legătură

Schimbare avatar ContSters64839 ContSters64839 Sunt de aproape un an inregistrat pe site-ul avocatnet.ro si n-am avut absolut nici o problema tehnica pana acum vreo saptamana. Am incercat sa remediez singur ... (vezi toată discuția)
Amenda contraventionala caine fara lesa alexandrupetrisor alexandrupetrisor Buna ziua. Am si eu o mare problema. Am primit o amenda contraventionala pentru ca am fost in parcul din Sebastian cu cainele meu (metis rottweiler) M-am ... (vezi toată discuția)
Forum-uri noi in forum-ul avocatnet.ro Admin Admin Asteptam propuneri pentru Forum-uri noi pentru categoria "Dreptul in discutie". Ideea e ca ar trebui sa avem o lista coerenta de propuneri si sa cadem cu totii ... (vezi toată discuția)