avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Imi plac animalele si dau admitere la INM :)
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Imi plac animalele si dau admitere la INM :)

Ii astept pe toti cei interesati ;)
daxia0022 a scris:

intrebare: actiunea pt desfiintarea legatului pt ingratitudinea legatarului e prescriptibila - exista doua opinii
1-Boroi: in cazul in care desfiintarea se solicita pt injurii grave aduse defunctului se prescrie intr-un an iar in restul cazurilor de ingratitudine in 3 ani
2 majoritatea - in toate cazurile de ingratitudine in termen de 1 an
... no si io cum o retin? dupa Boroi ......:worthy:
Buna dimineata....si o cafea buna....eu nu am putut dormi azi-noapte, acum sunt fleoasca....
La examenul din ianuarie, a facut subiectele Boroi......deci, ar trebui sa ne luam dupa opiniile lui Boroi, nu?
Scarlet24 a scris:

daxia0022 a scris:

intrebare: actiunea pt desfiintarea legatului pt ingratitudinea legatarului e prescriptibila - exista doua opinii
1-Boroi: in cazul in care desfiintarea se solicita pt injurii grave aduse defunctului se prescrie intr-un an iar in restul cazurilor de ingratitudine in 3 ani
Buna dimineata....si o cafea buna....eu nu am putut dormi azi-noapte, acum sunt fleoasca....
La examenul din ianuarie, a facut subiectele Boroi......deci, ar trebui sa ne luam dupa opiniile lui Boroi, nu?

am senzatia ca Boroi le face dintotdeauna B-) ideea e ca incerc sa inteleg ...
.... 'bine v-am regasit!!! ....pentru spor la invatat, va recomand
[ link extern ]
si
[ link extern ]

...:stunned: ...
Am "mai rasfoit" forumul cu pricina, lumea justitiei cica, si mi-e stomacul in gat! Ma duc sa ma joc cu fi-miu!
....................................................................................................................................
daxia0022 a scris:

no bun cum eu nu mai iau de buna ci tre sa inteleg m-am dus la cod ... care zice asa
ART. 833 - desi cuprinsa la donatie se aplica si legatelor mai putin refuzului alimenelor, care e clar ca poate exista numai in timpul vietii donatarului ...
Cererea de revocare pentru ingratitudine trebuie făcută în termen de un an din ziua faptului, sau din ziua când donatorul a cunoscut faptul.
........
Art. 931
Dacă cererea de revocare este întemeiată pe o injurie gravă, făcută memoriei testatorului, acţiunea va trebui să fie intentată în curs de un an din ziua delictului.

no bun, art. 931 are rolul de a preciza ca numai in cazul injuriilor e 1 an sau pur si simplu se repeta ... Boroi merge pe faptul ca e dispozitie speciala care se aplica numai in cazul prevazut ...

Alte discuții în legătură

Forum-uri noi in forum-ul avocatnet.ro Admin Admin Asteptam propuneri pentru Forum-uri noi pentru categoria "Dreptul in discutie". Ideea e ca ar trebui sa avem o lista coerenta de propuneri si sa cadem cu totii ... (vezi toată discuția)
Epigrama interactiva ContSters109653 ContSters109653 Remaniere Bine-ar fi sa ne mutam, Sa schimbam topicu'-ndata. Ca daca recidivam... Gasim usa incuiata ! Poate nu sunt inspirata Dar patita (deseori ... (vezi toată discuția)
Speta caini agresivi ContSters61392 ContSters61392 Un batran de 70 de ani era platit de trei luni sa dea de mancare la 4 caini rasa ciobanesc ce asigurau paza unei locuinte ce apartine unui cetatean ce nu ... (vezi toată discuția)