avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Imi plac animalele si dau admitere la INM :)
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Imi plac animalele si dau admitere la INM :)

Ii astept pe toti cei interesati ;)
Fidejusorul urmarit poate invoca beneficiul de diviziune, adica urmarirea sa se imparta si pe ceilalti cofidejusori (art. 1667 Cod civil)
ok dar din grila reiese ca beneficiul de diviziune poate fi inlaturat daca fidejusorul cere ca urmarirea sa se divid pe ceilalti fidej ... cum adica se inlatura beneficiul? ti-am spus ca nu ma prea duce capul :stunned:
ce este beneficiul de diviziune? (def., notiune)
rexone a scris:

uite iar incepe ...
:P
In cazul existentei mai multor fidejusori, care garanteaza pe acelasi creditor si aceeasi datorie, fidejusorul are facultatea de a invoca beneficiul de diviziune. Regula prevazuta de art. 1666 Cod civil este ca fiecare fidejusor raspunde pentru intreaga datorie. Fidejusorul urmarit poate invoca beneficiul de diviziune, adica urmarirea sa se imparta si pe ceilalti cofidejusori (art. 1667 Cod civil). Diviziunea urmaririi nu are loc de drept, ci numai atunci cand este ceruta. Insolvabilitatea unui fidejusor nu va fi suportata de creditori, ci de catre ceilalti cofidejusori.
Ultima modificare: Marți, 29 Martie 2011
daxia0022, utilizator
rexone a scris:

nu stiu de ce am senzatia ca nu inteleg intrebarea din grila ....:">
Ultima modificare: Marți, 29 Martie 2011
daxia0022, utilizator
te lamurisi ce e beneficiul de diviziune? o facultate acordata de lege fidejusorului, atunci cand obligatia este garantata de mai multi fidejusori, de a cere creditorului sa se indrepte si impotriva celorlalti fidejusori, adica urmarirea sa se imparta....
:P

Alte discuții în legătură

Forum-uri noi in forum-ul avocatnet.ro Admin Admin Asteptam propuneri pentru Forum-uri noi pentru categoria "Dreptul in discutie". Ideea e ca ar trebui sa avem o lista coerenta de propuneri si sa cadem cu totii ... (vezi toată discuția)
Epigrama interactiva ContSters109653 ContSters109653 Remaniere Bine-ar fi sa ne mutam, Sa schimbam topicu'-ndata. Ca daca recidivam... Gasim usa incuiata ! Poate nu sunt inspirata Dar patita (deseori ... (vezi toată discuția)
Speta caini agresivi ContSters61392 ContSters61392 Un batran de 70 de ani era platit de trei luni sa dea de mancare la 4 caini rasa ciobanesc ce asigurau paza unei locuinte ce apartine unui cetatean ce nu ... (vezi toată discuția)