avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1079 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Imi plac animalele si dau admitere la INM :)
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Imi plac animalele si dau admitere la INM :)

Ii astept pe toti cei interesati ;)
rexone a scris:

am vrut sa scriu numai B! scuze!
in rest raman valabile cele scrise!!!:bow:
Ma gandeam eu cum nu sunt dobanzile daune interese moratorii?
Acum am inteles.....;)
Ultima modificare: Marți, 29 Martie 2011
Scarlet24, utilizator
ce e cu imprumutul banesc cu dobanda?
Scarlet24 a scris:

rexone a scris:

am vrut sa scriu numai B! scuze!
in rest raman valabile cele scrise!!!:bow:
Ma gandeam eu cum nu sunt dobanzile daune interese moratorii?
Acum am inteles.....;)
eu nu ... partea cu comercialul am priceput-o ca am exameplu in cap creditul meu bancar dar la imprumutul (de natura civila) cu dobanda
A imprumuta lui B suma de 10 lei urmand a plati dobanda legala a BNR-ului/luna cu obligatia de a restitui banii in 12 luni ... ei aici dobanda reprezinta fructe civile si se datoreaza pt fiecare luna ... practic prin ajungere la scadenta nu?
in cazul in care sa zicem imprumutul era prevazut cu dobanda de X% daca se intarzie restituirea banilor la expirarea celor 12 luni, aici e nevoie cererea de chemare in judecata ...
pai, regula este ca dobanda se datoreaza (in civil) de la data chemarii in judecata; si deak da 5 astfel de motive pt.care dobanda se datoreaza de la data chemarii in judecata....
chiar deak, la imprumutul cu dobanda, zice: dobanda se datoreaza si pt.trecut (fata de data chemarii in judecata), in virtutea conventiei sau a legii speciale, intrucat reprezinta fructe civile...si exista o nota de subsol unde detaliaza...
in cazul imprumutului bancar eu zic ca se datoreaza in virtutea conventie (contractul de imprumut) dar si a legii speciale...si nu mai dezvoltam...
regula din comercial e exceptia din civil ...

Alte discuții în legătură

Schimbare avatar ContSters64839 ContSters64839 Sunt de aproape un an inregistrat pe site-ul avocatnet.ro si n-am avut absolut nici o problema tehnica pana acum vreo saptamana. Am incercat sa remediez singur ... (vezi toată discuția)
Amenda contraventionala caine fara lesa alexandrupetrisor alexandrupetrisor Buna ziua. Am si eu o mare problema. Am primit o amenda contraventionala pentru ca am fost in parcul din Sebastian cu cainele meu (metis rottweiler) M-am ... (vezi toată discuția)
Forum-uri noi in forum-ul avocatnet.ro Admin Admin Asteptam propuneri pentru Forum-uri noi pentru categoria "Dreptul in discutie". Ideea e ca ar trebui sa avem o lista coerenta de propuneri si sa cadem cu totii ... (vezi toată discuția)