avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1053 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Imi plac animalele si dau admitere la INM :)
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Imi plac animalele si dau admitere la INM :)

Ii astept pe toti cei interesati ;)
blaze a scris:

daxia?

scuze am fost la director
hai ca pun imediat 2,3 intrebari
Proprietarul bunului mobil pierdut sau furat
a-are deschisa actiunea in revendicare mobiliara in termenul de 1 an care curge din ziua cand l-a pierdut sau i s-a furat
b-este decazut din dreptul de a mai intenta actiunea in revendicare daca nu actioneaza in termenul de 3 ani, care curge din ziua cand is-a furat sau l-a pierdut
c-este decazut din dreptul de a mai intenta actiunea in revendicare daca nu actioneaza in termenul de 3 ani care curge din ziua cand a cunoscut autorul faptei
Ultima modificare: Miercuri, 30 Martie 2011
daxia0022, utilizator
uite, pun eu o chestiune in discutie: constructorul pe terenul altuia, conform legii, are tratament juridic diferit dupa cum este de buna sau de rea-credinta?
in C.civ spune la 494 al 3 ce se intampla cu materialele, lucrarea , etc. atunci cand este de buna-credinta, adica legea se refera anume la acel constructor, de unde pot trage concluzia unui tratament cel putin reglementat diferentiat.
in Boroi-selectiv, si in M. Pivniceru am gasit o afirmatie de genul " in ultima vreme...nu mai prezinta relevanta buna sau reaua-credinta a constructorului"
am gasit undeva o grila de genul " constr de rea buna credinta au tratament legal diferit", am raspuns cu da si era nu, da` nu mai stiu exact cum suna intrebarea, o caut cand ajung acasa...
b
blaze a scris:

b

b am spus si eu dar in carte da si a ... eu zic ca e gresita
Ultima modificare: Miercuri, 30 Martie 2011
daxia0022, utilizator
da, am gasit si eu gresite, cam in toate cartile...
introducere actiune in revendicare mobiliara, in cazul desesizarii involuntare-3 ani din ziua cand bunul afost pierdut sau furat, iar termenul de 3 ani este un termen de decadere.

Alte discuții în legătură

Schimbare avatar ContSters64839 ContSters64839 Sunt de aproape un an inregistrat pe site-ul avocatnet.ro si n-am avut absolut nici o problema tehnica pana acum vreo saptamana. Am incercat sa remediez singur ... (vezi toată discuția)
Amenda contraventionala caine fara lesa alexandrupetrisor alexandrupetrisor Buna ziua. Am si eu o mare problema. Am primit o amenda contraventionala pentru ca am fost in parcul din Sebastian cu cainele meu (metis rottweiler) M-am ... (vezi toată discuția)
Forum-uri noi in forum-ul avocatnet.ro Admin Admin Asteptam propuneri pentru Forum-uri noi pentru categoria "Dreptul in discutie". Ideea e ca ar trebui sa avem o lista coerenta de propuneri si sa cadem cu totii ... (vezi toată discuția)