avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1171 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Imi plac animalele si dau admitere la INM :)
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Imi plac animalele si dau admitere la INM :)

Ii astept pe toti cei interesati ;)
blaze a scris:

uite, pun eu o chestiune in discutie: constructorul pe terenul altuia, conform legii, are tratament juridic diferit dupa cum este de buna sau de rea-credinta?
in C.civ spune la 494 al 3 ce se intampla cu materialele, lucrarea , etc. atunci cand este de buna-credinta, adica legea se refera anume la acel constructor, de unde pot trage concluzia unui tratament cel putin reglementat diferentiat.
in Boroi-selectiv, si in M. Pivniceru am gasit o afirmatie de genul " in ultima vreme...nu mai prezinta relevanta buna sau reaua-credinta a constructorului"
am gasit undeva o grila de genul " constr de rea buna credinta au tratament legal diferit", am raspuns cu da si era nu, da` nu mai stiu exact cum suna intrebarea, o caut cand ajung acasa...

ce imi amintesc asa e referitor la dreptul proprietarului terenului de a opta pt desfiintarea constructiei in cazul constructorului de rea credinta... si de aspectele referitoare la fructele pe care constructorului de rea credinta trebuie sa le restituie conform regulilor specificie
eu trebuie sa inchei, ca avem o intalnire, o zi buna pe mai departe...:luck:
e gresit raspunsul din carte!
in privinta accesiunii imobiliare artificiale, eu am invatat tot cu constructor de buna/rea credinta, pt.fiecare in parte existand regim juridic! Stoica a mentinut si in 2009 ceea ce stiam si noi! si, in continuare, manualele se fac tot cu regim juridic diferit pt.constructorul de buna sau rea credinta, inclusiv reglementarea din viitorul cod civil!
constituie just titlu in materia uzucapiunii
a-actul juridic lovit de nulitate absoluta
b-ordonanta de adjudecare definitiva a unui bun
c-actul juridic translativ provenit de la un neproprietar
c

Alte discuții în legătură

Forum-uri noi in forum-ul avocatnet.ro Admin Admin Asteptam propuneri pentru Forum-uri noi pentru categoria "Dreptul in discutie". Ideea e ca ar trebui sa avem o lista coerenta de propuneri si sa cadem cu totii ... (vezi toată discuția)
Epigrama interactiva ContSters109653 ContSters109653 Remaniere Bine-ar fi sa ne mutam, Sa schimbam topicu'-ndata. Ca daca recidivam... Gasim usa incuiata ! Poate nu sunt inspirata Dar patita (deseori ... (vezi toată discuția)
Speta caini agresivi ContSters61392 ContSters61392 Un batran de 70 de ani era platit de trei luni sa dea de mancare la 4 caini rasa ciobanesc ce asigurau paza unei locuinte ce apartine unui cetatean ce nu ... (vezi toată discuția)