blaze a scris:
uite, pun eu o chestiune in discutie: constructorul pe terenul altuia, conform legii, are tratament juridic diferit dupa cum este de buna sau de rea-credinta?
in C.civ spune la 494 al 3 ce se intampla cu materialele, lucrarea , etc. atunci cand este de buna-credinta, adica legea se refera anume la acel constructor, de unde pot trage concluzia unui tratament cel putin reglementat diferentiat.
in Boroi-selectiv, si in M. Pivniceru am gasit o afirmatie de genul " in ultima vreme...nu mai prezinta relevanta buna sau reaua-credinta a constructorului"
am gasit undeva o grila de genul " constr de rea buna credinta au tratament legal diferit", am raspuns cu da si era nu, da` nu mai stiu exact cum suna intrebarea, o caut cand ajung acasa...
ce imi amintesc asa e referitor la dreptul proprietarului terenului de a opta pt desfiintarea constructiei in cazul constructorului de rea credinta... si de aspectele referitoare la fructele pe care constructorului de rea credinta trebuie sa le restituie conform regulilor specificie