avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Imi plac animalele si dau admitere la INM :)
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Imi plac animalele si dau admitere la INM :)

Ii astept pe toti cei interesati ;)
drepturile absolute sunt drepturile opozabile erga omnes adica drepturile reale
daca comiti o fapta ilicita raspunderea care incumba este delictuala
acu de ce raportul juridic real? poate pt ca dreptul ocrotit e real....
Ultima modificare: Luni, 6 Decembrie 2010
daxia0022, utilizator
daxia0022 a scris:

raspunsul dat e ad dar eu nu inteleg de ce e a?
pt. ca de ex, in cazul unui raport juridic obligational (nascut dintr-un drept de creanta), nu are cum sa se nasca un drept absolut ci doar un drept relativ
scria cineva odata....ca trebuie sa se intoarca la izvoarele dreptului.....
cred ca eu sunt prea departe la prescriptia extinctiva....
scarlet ... intrebarea era de drepturi absolute ... tu explici pe drept de creanta ...
rexone unde e spiritul lui thomas? l-ai lasat pe topicul dinainte de examen?? si acuma tin minte lectia pe care mi-ai tinut-o cu donatia facuta inainte de 1900 toamna cum poate fi dovedita ca m-ai purtat atunci si prin civil si prin procedura :O
inca una sa nu ne iesim din mana :D

Nulitatea absoluta:
a- este intotdeauna imprescriptibila
b-nu poate fi acoperita prin confirmare
c-poate fi invocata din oficiu

Alte discuții în legătură

Forum-uri noi in forum-ul avocatnet.ro Admin Admin Asteptam propuneri pentru Forum-uri noi pentru categoria "Dreptul in discutie". Ideea e ca ar trebui sa avem o lista coerenta de propuneri si sa cadem cu totii ... (vezi toată discuția)
Epigrama interactiva ContSters109653 ContSters109653 Remaniere Bine-ar fi sa ne mutam, Sa schimbam topicu'-ndata. Ca daca recidivam... Gasim usa incuiata ! Poate nu sunt inspirata Dar patita (deseori ... (vezi toată discuția)
Speta caini agresivi ContSters61392 ContSters61392 Un batran de 70 de ani era platit de trei luni sa dea de mancare la 4 caini rasa ciobanesc ce asigurau paza unei locuinte ce apartine unui cetatean ce nu ... (vezi toată discuția)