avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Imi plac animalele si dau admitere la INM :)
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Imi plac animalele si dau admitere la INM :)

Ii astept pe toti cei interesati ;)
daxia0022 a scris:

inca una sa nu ne iesim din mana :D

Nulitatea absoluta:
a- este intotdeauna imprescriptibila
b-nu poate fi acoperita prin confirmare
c-poate fi invocata din oficiu
c
Ultima modificare: Luni, 6 Decembrie 2010
Scarlet24, utilizator
daxia0022 a scris:

Nulitatea absoluta:
a,b,c
daxia0022 a scris:

scarlet ... intrebarea era de drepturi absolute ... tu explici pe drept de creanta ...
rexone unde e spiritul lui thomas? l-ai lasat pe topicul dinainte de examen?? si acuma tin minte lectia pe care mi-ai tinut-o cu donatia facuta inainte de 1900 toamna cum poate fi dovedita ca m-ai purtat atunci si prin civil si prin procedura :O
nu ma plang de procedura civila :P
daca faceam la toate asa, eram ...pe la sighetu marmatiei acu', sau ma rog, la repartitii:P
in privinta civilului, am avut o gramada de dosare....cum a fost si ala cu hot.v-c...si de unde mama naibii sa stiu eu ce-i trecu lui Bula prin cap la o sedinta sa dea o minuta referitoare la cele 3 (trei) opinii!!!??
rexone a scris:

daxia0022 a scris:

Nulitatea absoluta:
a,b,c
In materie de contract de donatie poate fi acoperita prin confirmare
Hai mah lasa ca o fi bine - si in primavara vom putea alege postul ca asa a trebuit sa se intample, eu sa pot alege oradea scarlet clujul daca nu ma insel iar pt tin draga mea rexone sa se scoata un post pe bucuresti :D

Referitor la intrebarea - care e creatie proprie -
a- in cazul imobilelor preluate in mod abuziv, legea 10 a instituit exceptia care zice ca indiferent de felul nulitatii - actiunea se prescrie intr-un an de la intrarea in vigoare (a intrat in vigoare de sf valentin in 2001 si parca a fost prelungita ...)
b - nulitatea absoluta poate fi acoperita prin confirmare in cazul donatiei facuta cu nerespectarea formei de catre mostenitorii donatorlui sau de cei care ii reprezinta drepturile, in cazul legatului aplicandu-se aceleasi principii ca la donatie - numai ca aici cei care pot confirma sunt mostenitorii legali sau legatarul universal daca exista un legat cu titlu particular lovit de nulitate, si casatoria facuta cu nerespectarea varstei este confirmata daca intre timp soul in cauza implineste varsta (16 sau 18 ani) sau daca doamna ramane insarcinata sau a nascut intre timp
c - poate fi invocata din oficiu - cu precizarile procedurale de rigoare referitoare la respectarea principiului deisponibilitatii si al existentei interesului

Deci raspunsul corect e C

Alte discuții în legătură

Forum-uri noi in forum-ul avocatnet.ro Admin Admin Asteptam propuneri pentru Forum-uri noi pentru categoria "Dreptul in discutie". Ideea e ca ar trebui sa avem o lista coerenta de propuneri si sa cadem cu totii ... (vezi toată discuția)
Epigrama interactiva ContSters109653 ContSters109653 Remaniere Bine-ar fi sa ne mutam, Sa schimbam topicu'-ndata. Ca daca recidivam... Gasim usa incuiata ! Poate nu sunt inspirata Dar patita (deseori ... (vezi toată discuția)
Speta caini agresivi ContSters61392 ContSters61392 Un batran de 70 de ani era platit de trei luni sa dea de mancare la 4 caini rasa ciobanesc ce asigurau paza unei locuinte ce apartine unui cetatean ce nu ... (vezi toată discuția)