blacky, de unde era sa stiu eu ca tu vrei si inm???
eu stiu pt.ca am o prietena care are o fata care a dat exam.la barou in nov.si da si exam.la inm in ianuarie...dar e un boboc...la mine nu se pune problema sa mai stau 2 ani la inm si inca un an stagiatura...
asa e, materia fara cai de atac la proceduri, fara cedo, fara oj, fara spete, dar au si un examen psihologic parca tot cu 100 grile...
dar cele 100 grile din materie sa nu crezi ca sunt usoare... eu ma uit mereu pe intrebarile de acolo dupa ce parcurg cate o bucata de materie...
Fratilor, eu am o nelamurire, poate ca ati discutat deja despre asta ... la examenul "nostru", la intrebarea cu legitima aparare, fir-ar al dracului sa fie, de ce era si varianta "nu atrage raspunderea penala"? Pentru ca daca nu exista infractiune, nu exista nici raspundere penala?! Mi se pare o motivatie cam puerila, daca la asta s-au gandit! Pai atunci, toate cauzele care inlatura caracterul penal al faptei inlatura si raspunderea penala, ori primele sunt prevazute clar intr-un capitol distinct de celelalte. Iar Mitrache, dragul si scumpul, zice asa:" cauzele care inlatura caracterul penal al faptei nu se confunda cu cauzele generale care inlatura raspunderea penala, cazuri in care fapta este infractiune si doar consecinta ei - raspunderea penala este inlaturata." ( pag. 141 -penal general - editia VIII, 2010 - minunata explicatia.
Ei, nah ... si atunci vin si va intreb, de ce a trebuit sa fie si varianta a.
Trebuie sa subliniez ca mi-au trecut dracii, frustrarile, nervii, mania s.a.m.d. .... numai ca am ajuns la cauzele care inlatura caracterul penal al faptei si am simtit ca mi se ridica tensiunea amintindu-mi.