avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 956 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... 1 Decembrie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

1 Decembrie

Buna ziua,
Lucrez in sectorul privat . Azi seful meu m-a informat ca 1 Decembrie este zi libera din punct de vedere legal doar pentru cei care lucreaza la stat, iar in sectorul privat decizia apartine angajatorului, primele, orele platite dublu sau o zi libera fiind complet excluse.
Zilele de sărbătoare legală în care nu se lucrează sunt valabile si in sectorul privat?
Cel mai recent răspuns: Visarex , utilizator 15:06, 30 Noiembrie 2010
Nu este prima oara cand procedeaza asa. Specific firmelor mici .
Momentan este in interesul meu sa acumulez mai multa experienta profesionala in domeniu. Un fel de initiere :)
Oricum eu continui cautarile pentru gasirea unui loc de munca platit decent, care sa aiba legatura cu specializarea mea si drepturile angajatului sa fie respectate. :)
faptul ca esti la inceput de cariera nu ii da dreptul lui sa nu iti accepte ziua ta libera,mai important insa cred eu este faptul ca tu te vei invata asa,ca firmele mici...,ca esti la inceput,,, etc.Sfatul meu personal este sa inveti ce drepturi ai,daca accepti tu sa lucrezi este cu totul altceva dar daca ti se impune prin luarea unui drept este cu totul altceva.Vei mai avea obstacolede acest gen si ce vei face atunci?? o sa te contrazic si cu firmele mici,sunt foarte multe care acorda drepturile legale salariatilor,nu crede ca sunt rau ci doar ca vreau sa inveti ceva din acest prim pas gresit,
camelllya a scris:

Buna ziua,
Lucrez in sectorul privat . Azi seful meu m-a informat ca 1 Decembrie este zi libera din punct de vedere legal doar pentru cei care lucreaza la stat, iar in sectorul privat decizia apartine angajatorului, primele, orele platite dublu sau o zi libera fiind complet excluse.
Zilele de sărbătoare legală în care nu se lucrează sunt valabile si in sectorul privat?

Multi dintre angajatorii privati vad angajatii ca pe niste cersetori care vin la ei sa le dea sa manance si nu ca pe acei oameni cu care si-au facut averea si fara de care nu ar fi putut sa o aiba.
Foarte multi dintre cei cu bani cred ca li se cuvine totul, inclusiv sa practice sclavagismul bazandu-se pe bunul simt,frica zilei de maine sau necunoasterea drepturilor ce le au angajatii lor.
Nesocotirea legilor le-a intrat in sange, pentru ei asta este o provocare pentru ca asa au realizat totul.
Poate nu-s ei de vina ci doar "sistemul ticalosit" ce nu se mai schimba odata .
Cred ca tine foarte mult si de gradul de educatie al tuturor.
Ultima modificare: Marți, 30 Noiembrie 2010
rosu gheorghe, utilizator
Tocmai pentru faptul ca el cunoaste legea incearca sa abuzeze bazandu-se pe ideea ca esti tanara si fara experienta dar mai ales ca nu ti-ai cunoaste drepturile.
Acelasi lucru se intampla si la firma la care lucrez, insa nu trebuie sa le permiti asta.
La noi ar vrea sa lucram 13 ore pe zi si sa fim platiti doar 8. Nu o fac pentru ca imi cunosc drepturile.
Ai facut foarte bine sa cauti si sa te interesezi. Nu-i lasa sa te calce in picioare si sa abuzeze.
Cat despre 1 Decembrie, este zi libera pentru toata lumea la fel si celelalte listate de colegii de mai sus, fara exceptii. Da, ai posibilitatea sa lucrezi dar pentru asta trebuie sa fii remunerat conform legii in vigoare sau sa primesti liber in alta zi.
Numai bine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zile libere legale de craciun Coolflo Coolflo Buna seara, In primul rand va multumesc ca existati. In al doilea am o problema pe care nu am putut-o rezolva cautand informatii cu ajutorul motoarelor ... (vezi toată discuția)
Orele suplimentare catalin07 catalin07 Buna ziua. Am incheiat un contract de munca cu perioada nedeterminata cu o societate. In contract este specificat timp de lucru 8 ore/zi, 40 ore/saptamana. ... (vezi toată discuția)
Dreptul muncii loscarlos loscarlos Intr-un an calendaristic sunt mai multe zile declarate sarbatori legale. In mod normal aceste zile ar trebui sa fie libere, dar din pacate unii sunt nevoiti sa ... (vezi toată discuția)