avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 877 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale plata facturi prin firma
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

plata facturi prin firma

Avem un srl. cu doi asociati :sot-sotie,sediul firmei este apartamentul in care locuim si pe care suntem proprietari 50%sotul,50%sotia,nu am depus contract de comodat la ORC.Pentru a plati facturile de curent, intretinere,telefon prin firma ce fel de contract facem?Se va depune si la ORC?
Cel mai recent răspuns: ContSters42967 , utilizator 20:32, 5 Martie 2008
Semneaza si ca proprietar, alaturi de dvs., si ca reprezentant al societatii.
Codul de procedura fiscal actualizat 2008
Cheltuieli

Art. 21. - (1) Pentru determinarea profitului impozabil sunt considerate cheltuieli deductibile numai cheltuielile efectuate in scopul realizarii de venituri impozabile, inclusiv cele reglementate prin acte normative in vigoare.

(3) Urmatoarele cheltuieli au deductibilitate limitata: (……)
m) cheltuielile de functionare, intretinere si reparatii aferente unui sediu aflat in locuinta proprietate personala a unei persoane fizice, folosita si in scop personal, deductibile in limita corespunzatoare suprafetelor puse la dispozitia societatii in baza contractelor incheiate intre parti, in acest scop

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contractul de comodat biancamarianca biancamarianca As vrea sa stiu in ce masura se poate deduce TVA-ul si cheltuielile sunt deductibile la calculul impozitului pe profit pe firma in cazul in care spatiul in ... (vezi toată discuția)
Centrala termica pe firma nedea cristian nedea cristian Pe baza unui contract de comodat, una din camerele apartamentului in care locuiesc a fost cedata spre folosinta firmei mele, la care sunt asociat unic. In ... (vezi toată discuția)
Contract comodat blu_angel blu_angel firma are sediul intr-un ap. cu doua camere pe baza unui contract de comodat incheiat la notariat. in acel contract nu se specifica clar obligatiile firmei ... (vezi toată discuția)