avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 834 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furt
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furt

Buna seara.Am o nelamurire.O persoana X sa zicem a fost prinsa ca a furat un sac cu detergent dintr-un magazin prin camera video.A fost dusa la politie in urma caruia a dat o declaratie.Ce consecinte pot fi, ma gandesc ca nu e cazul unui dosar penal desi furtul pana la urma e clasificat ca o infractiune??O amenda poate?Persoana este majora si destul de invarsta.Ast raspunsuri foarte repede.Multumesc mult
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 20:19, 2 Decembrie 2010
Tin mult la persoana respectiva si nu vreau sa se ajunga la trimiterea in judecata sau lucruri de genul acesta.Ma gandeam ca ii da politia amenda sau ceva de genul
Da, este furt calificat (fiind intr-un loc public), iar ancheta isi urmeaza cursul! Se vor face audieri si in final se va dispune o masura. Daca se prezinta la sectie de fiecare data cand este chemat, daca recunoaste fapta si o regreta, ar avea sanse pentru o solutie mai blanda.
Personal apreciez ca, in conditiile date, cel mai probabil va primi o amenda administrativa!

Av. Claudiu Sorin Feteanu
Exclus sa ii dea politia amenda.
S-a deschis dosar penal, doar procurorul poate sa dea acum o amenda administrativa. Sau poate sa trimita dosarul in judecata si va decide instanta.

Oricum, avand in vedere prejudiciul relativ mic ( sac de detergent) cel mai probabil va scapa cu o amenda.
Ultima modificare: Marți, 30 Noiembrie 2010
Ana-Maria Dutescu, Avocat
Sanctiunea nu este aplicata de politie.
Dupa incheierea cercetarilor penale, organele de urmarire penala incheie un referat cu o propunere, propunere care poate fi confirmata sau infirmata de procuror.
Deci acea propunere poate fi de aplicare a unei amenzi administrative, insa procurorul va confirma sau nu propunerea.
Cine a spus ca politia da amenda:)?
Politia realizeaza de regula activitatea de cercetare (in cazurile in care urmarirea nu se face de procuror) , intocmeste propunerea si procurorul de caz dispune prin ordonanta!

Av Claudiu Sorin Feteanu

Alte discuții în legătură

Furt hipermaket belle30 belle30 buna ziua...azi 13.04.2010 am fost prinsa cu poduse neachitate in valoare de 180 ron din hipermarketul cora.s-a chemat politia am mers la sectie unde am dat ... (vezi toată discuția)
Furt Leylia Leylia Acum ceva timp mi s-a intocmit un dosar penal pentru inf de furt. Pe data de 18 ianuarie am fost chemata s adau o declaratie la politie, iar peste 1 luna am ... (vezi toată discuția)
Furtul ContSters75393 ContSters75393 Buna .O sa va relatez in rindurile de mai jos un caz de furt si astept niste raspunsuri din partea dvs. 3 baieti intr-o seara de sambata se duc si fura din ... (vezi toată discuția)