avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 918 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Santaj
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Santaj

Sunt subiectul unui santaj. Sunt santajat de catre asociatul meu sa renunt la toate drepturile mele in firma ca altfel face un denunt cum ca un alt prieten de-al meu ar fi luat mita de la mine, fapt care i-ar pune in pericol locul de munca. Dovezile care le are asociatul sunt niste e-mailuri in care s-ar aduce vorba de niste comisioane, care de altfel nu s-au materializat.
Ce ma sfatuiti sa fac?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 23:09, 1 Decembrie 2010
Da, plangere penala , pe care va trebui sa o sustineti prin probe.Daca acestea nu exista, ar fi si varianta organizarii unui flagrant.
Nu cedati. Trebuie sa formulati plangere penala petru infractiunea de santaj la parchetul competent teritorial.
Succes!
Multumesc pentru sfaturi. :D
Da, fapta asociatului dvs este cu siguranta santaj!
Bine, parerea mea este ca adevarul se afla undeva la mijloc. In principiu ar trebui sa faceti o plangere penala impotriva respectivului!
Totusi, inainte de a o face, ar artrebui sa consultati un avocat! De ce spun asta!?
Sunt anumite aspecte care nu pot fi deduse din relatarea dvs!
Practic, de credeti dvs. ca locul de munca al prietenului ar fi pus in pericol? La urma urmei este vorba de niste comisonale nevinovate? Nu? Apropos.. ce intelegeti dvs prin comisioane? In ce context au fost date?
Cat despre mailuri; acestea reprezinta corespondenta asociatului dvs? Daca da, cu cine? Daca nu… cum a intrat dumnealui in posesia lor???
Cat despre autodenunt… ar putea fi o optiune, dar doar pt. dvs! Pentru prietenul dvs cu siguranta ar putea fi o tragedie… cata vreme institutia autodenuntului nu opereaza si la cel care ia mita.
In opinia mea ar trebui sa clarificati mai multe aspecte inainte de a face plangerea… nu de alta dar sa nu aveti probleme!

Av. Claudiu Sorin Feteanu
Mailul este un forward al unui mail de la prieten catre mine in care era vorba de niste comisioane care urmau sa fie platite(neconcretizate insa), iar eu il informam pe asociat cu privire la asta prin acest forward. Totul se intampla acum un an jumate. Intre timp totul a decurs fara probleme sau necesitatea acelor comisioane. Tocmai pe acest motiv, adica sa nu isi pericliteze pozitia in respectiva firma. A fost mai degraba o tentatie(ispita), dar care nu s-a mai concretizat si nici un ban nu a fost dat.
Mailul a ramas...

Alte discuții în legătură

Amenintari sau santaj ? conditii sorin78 sorin78 Am primit acum 2 luni un sms de amenintari, pe scurt: imi cere un fost coleg plata unei datorii [u]contestate [/u] si zice ca \"[i]daca nu platesc pana la ... (vezi toată discuția)
Infractiune de santaj ?! xuser xuser Pe scurt, cineva cu care am probleme ma ameninta sa imi retrag plangere, ca altfel imi da o bataie buna, si mai aduce si martori mincinosi ca sa imi ... (vezi toată discuția)
Santaj si amenintare blueelf08 blueelf08 Exista in codul penal vreun articol care sa pedepseasca santajul si amenintarea? Pentru ca deja nu mai suport sa fiu santajata si amenintata fie prin sms, fie ... (vezi toată discuția)