avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1026 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... de ce dividendele nu se iau in calcul ???????????
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

de ce dividendele nu se iau in calcul ???????????

e cu dus si intors,... nu stiu ce sa mai cred despre cei ce ne conduc....jaf la drumul mare sau prosteala pe fatza ?!?!?!
legea spune clar ca se iau in calcul toate veniturile pt. care ai platit impozit ....bla bla,....cand vine vremea sa calculeze si dividendele ati arunca in fatza cum ca : la dividende nu ati platit CAS-ul aferent .#-o#-o
sa nu-ti vina dracii pe ei ???..X-(... dar , de fapt cei ce fac legile, le fac constranshi de cei de la putere,....care or fi ei.....(base si poc sunt marionetele lor)
Cel mai recent răspuns: eu_ , utilizator 23:22, 1 Decembrie 2010
simonaoprica a scris:

Nu va suparati,dar la ce sa va ia in calcul dividendele? la cic?acolo se iau in calcul toate veniturile supuse impozitului pe venit.

legea spune ca se iau in calcul toate veniturile pt. care s-a platit impozit. ....cand vine vremea sa calculeze si dividendele ati arunca in fatza cum ca : la dividende nu ati platit CAS-ul aferent .
simonaoprica a scris:

Cod fiscal 2010
Categoriile de venituri supuse impozitului pe venit, potrivit prevederilor prezentului titlu, sunt următoarele:

a) venituri din activităţi independente, definite conform art. 46;

b) venituri din salarii, definite conform art. 55;

c) venituri din cedarea folosinţei bunurilor, definite conform art. 61;

d) venituri din investiţii, definite conform art. 65;

e) venituri din pensii, definite conform art. 68;

f) venituri din activităţi agricole, definite conform art. 71;

g) venituri din premii şi din jocuri de noroc, definite conform art. 75;

h) venituri din transferul proprietăţilor imobiliare, definite conform art. 771;

i) venituri din alte surse, definite conform art. 78.

dividendele la care categorie intra : venit din investitii sau din activitati independente ?!
eu am nascut in luna 12/2009
Pai asta incercam sa va transmit ca dividendele nu intra in nicio categorie.
Motivatia CIC este de a compensa veniturile pierdute prin faptul ca va dedicati ingrijirii! E normal sa nu intre in calcul veniturile pe care oricum le incasati si in aceasta perioada ca proprietar . Nu intra la CIC decat salariile si veniturile din profesii independente sau munci agricole, pentru ca acestea nu le mai puteti efectua.

De exemplu, daca ati inchiria cateva apartamente, chiriile nu intra in calculul CIC, pentru ca le incasati oricum. Dividendele le obtineti oricum in continuare in timpul CIC, spre deosebire de salariu. Nu vi se pare logic?
am depus dosarul la protectia sociala iar acolo mi sa spus ca si dividendele se calculeaza.....si ca trebuie sa pun la dosar dovada ca am platit impozit pe divid.....in legatura cu aceasta chestie, am intrebat vreo 3 contabile - tufa de venetia....am intrebat si la cei care au calculat indemnizatia (cei din strada hambarului) si mi-au zis ca daca sunt nemultumita sa ma duc la min. de finantze ca ei de acolo primesc ordinele.......

acum nu mai obtin pt ca am plecat din firma.(dar asta e alta poveste)

Alte discuții în legătură

Venitul din dividende se ia in calcul pt indemnizatia copilului? ContSters74711 ContSters74711 Buna ziua, M-ar interesa daca veniturile din dividende se iau in calcul pt. indemnizatia copilului? si daca se poate o baza legala care sa specifice acest ... (vezi toată discuția)
Calcul indemnizatie 85% RoxanaBucur RoxanaBucur 1. Cumva la calculul indemnizatiei de 85% din venituri intra si veniturile realizate din tranzactiile de la bursa? 2. In perioada concediului de crestere ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie 85% din venituri din asigurari? ramona chisalita ramona chisalita buna. as dori si eu sa stiu daca veniturile din asigurari intra in categoria veniturilor din care se poate calcula cele 85% pentru indemnizatia de cresterea ... (vezi toată discuția)