avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 477 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Fondul de rulment constituire si utilizare.
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Fondul de rulment constituire si utilizare.

Buna ziua

Intentionam sa creem un fond de rulment in asociatia noastra.Acum ca am devenit asociatie si am devenit legali vrem sa facem lucrurile cit mai corect.
Inca nu s-a facut transferul de la vechea conducere (o persona care era si presedinte si administrator care are toate calculele numai in computer fara nici un jurnal dar era corect) dar urmeaza.

Pana acum nu a fost creat un fond de rulment dar exista o rubrica lunara SAL Administrator 350lei care erau stransi dupa cota indiviza si nu ii lua nimeni ci intrau in contul de la banca.Banii au fost utilizati luna de luna pentru acoperirea celor care nu au platit.

Va intreb cum ar trebui procedat intrucat dupa citirea urmatorei explicatii de la FAPR numai inteleg nimic.
[ link extern ]
Cum adica sa nu platesc factura cu banii altora?

As avea o rugaminte catre domnii moderatorii ca alaturi de documentatii specifica cu documete utile sa fie si diverse definitii care sunt convinse ca vor fi mai bine explicate decat mai sus si poate modul de repartizare a diferitelor cheltuieli sau in unele cazuri variantele de repartizare unde se permit mai multe in functie de situatie.(de ex la repartizarea diferentelor de apa ).

Sunt convins ca o sa arate mai bine ca aici [ link extern ] /
Multumesc!!

Ultima modificare: Miercuri, 1 Decembrie 2010
w_v_w_v, utilizator
Cel mai recent răspuns: w_v_w_v , utilizator 03:43, 3 Decembrie 2010
La detalii de plata scriu angajatii bancii Raiffeisen care au fiecare lista de plata si se uita de cate ori vine un locatar cit are de platit apoi trec luna, apartamentul si numele lor sau al firmei in cazul spatiului comercial(desi e inchiriat de la on persoana fizica proprietar si ar trebui sa zica numelei celui de la care au inchiriat).

Am inteles.Eu ma tot gandesc ca vreodata dupa ce o sa preiau se gaseste cineva sa ma dea in judecata si de asta incerc sa aplic regulile legal dar in primul rand corect.

Multumesc
Sa va dea in judecata? Poate daca n-are ce face cu banii lui, cu timpul lui, poate asa, da
Dv. nu stiu ce relatii stabiliti cu operatorii din banca, dar nu aveti de ce sa va complicati cu tabele completate de acestia, adica nu aveti de ce sa ii implicati pe ei in gestiune conturilor asociatiei.
Pur si simplu lucrati numai cu extrasul de cont si cu serviciul online de banking care va da posibilitatea sa verificati 7 zile din 7 si 24 ore din 24 contul asociatiei...si asa sa aflati cine a mai platit si cat si ce.
Ultima modificare: Vineri, 3 Decembrie 2010
elga50, moderator
NU nu nu ati inteles.Pentru mine e simplu tot ce e cu banca si internet ca doar eu am facut sa platim la banca(desi initial pe numele unui locatar, ca nu era asociatia infiintata).
Dar pentru locatarii, unii mai in varsta nu era simplu.

Prin urmare spuneam ca doar angajatii RZB primesc lista cu ce suma are fiecare de platit(inclusiv ei ca banca ) si ei sunt cei care scriu ce vad eu apoi pe extrasul bancar sau online pe net.

1 Decembrie 2010 AP 10 Cutarescu ELGA /Dec 2010 :D
3 Decembrie 2010 AP 20 Cutarescu Adriantot /decembrie 2010 :D

Cum spuneati si dv intretinerea unui apartament este randul scris referitor la apartamentul cu pricina din extrasul de cont.
Eu ma descurcam si daca imi platea tot odata ca se stie cat reprezenta intretinerea si cat fondul de rulment.

Intrebam de corectitudine si obligativitate.Deci angajatii nu sunt implicati cu nimic decat cu o depunere pentru care imi multumesc ca si asa nu aveau activitate.

Dar am inteles.
Ultima modificare: Vineri, 3 Decembrie 2010
w_v_w_v, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fond de rulment man4pot man4pot Buna ziua As avea cateva nelamuriri cu privire la fondul de rulment si va solicit cateva detalii : Este obligatoriu ca proprietar de apartament sa ... (vezi toată discuția)
Cum se poate folosi fondul de rulment? gabrielab28 gabrielab28 Buna ziua, va rog sa-mi spuneti exact cum la ce anume se poate apela la fondul de rulment al asociatiei de locatari? daca se poate utiliza si pentru ... (vezi toată discuția)
Fond de rulment folosit in alte scopuri so2ro so2ro Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Ca in orice asociatie care se respecta, si unde locuiesc eu s-a incasat fond de rulment de la locatari . In ... (vezi toată discuția)