Buna ziua. Am si eu o intrebare pentru cine doreste sa ma ajute. Cum este platit un salariat care din motive medicale, cu avizul medicului, lucreaza doar 6 ore pe zi in loc de 8? Si daca se poate va rog, neaparat baza legala! Va multumesc.
Este un punct de vedere just, si eu sunt de aceeasi parere, problema intervine in momentul emiterii deciziei, in ce baza legala acord aceasta dispozitie? Oricum multumesc frumos pentru raspuns.
Contractul individual de muncă poate fi modificat numai prin acordul părţilor. Cu titlu de excepţie, modificarea unilaterală a contractului individual de muncă este posibilă numai în cazurile şi în condiţiile prevăzute de prezentul cod.
Pai conform codului muncii faceti act aditional la contractul de munca prin care specificati reducerea timpului de lucru de la 8 la 6 ore. Semneaza ambele parti, se inregistreaza si intra in vigoare.
Speta este in felul urmator:
1. salariatul nu mai poate lucra 8 ore si conform recomandarii medicului trebuie sa lucreze 6
2. Propune angajatorului un program de 6 ore si conform contractului colectv daca acesta paote il ajuta cu un post de 6 ore sau ii reduce norma.
3. se face actul aditional semnat de ambele parti ca au fost de acord.
4. Prin semnare e clar ca si salariatul a fost de acord cu reducerea normei de lucru, si asftel conform noii modificari va lucra numai 6 ore in loc de 8.