avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ipoteca banca
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ipoteca banca

daca un imobil este in litigiu poate fi pus ipoteca. multumesc
Cel mai recent răspuns: adumitroaie florin , utilizator 14:01, 6 Decembrie 2010
Buna ziua!
Personal, ma indoiesc de faptul ca respectivul apartament ar fi inscris in cartea funciara, iar daca este, acesta nu poate fi decat pe numele vanzatorului. Depinde si cand l-ati cumparat... :hm:
Totusi, daca are carte funciara deschisa, notati litigiul asa cum v-a sfatuit si colega de mai sus. Aceasta notare nu va opera decat ca o asa-zisa "opozitie la vanzare", pentru proprietarul din cartea funciara.
Insa, daca nu sunteti dvs. proprietar in cartea funciara, nu puteti ipoteca respectivul imobil, deoarece banca va solicita un extras de carte funciara pentru informare necesar in verificarea dosarului de credit si este absolut necesar (si absolut normal) ca dvs. sa figurati in partea a II-a a cartii funciare ca proprietar.
Detailati speta, poate va ajutam mai mult!
in anul 2005 am cumparat un apartament de la o societate cu factura si chitanta , respectivul director mi-a promis ca ulterior vom finaliza actele, acesta nu sa tinut de cuvant si in iulie 2010 la-m actionat in instanta (actiune in constatare) instanta mi-a spus ca imi elibereaza hotararea cu tot cu ipoteca dar nu am acceptat si am cerut un termen .Nu stiu ce sa fac de acum in colo ,dar am facut o notificare catre banca unde era linia de credit cerand situatia apartamentului. Ce pot sa mai fac ca sa ies din situatia asta? Va multumesc
adumitroaie florin a scris:

in anul 2005 am cumparat un apartament de la o societate cu factura si chitanta , respectivul director mi-a promis ca ulterior vom finaliza actele, acesta nu sa tinut de cuvant si in iulie 2010 la-m actionat in instanta (actiune in constatare) instanta mi-a spus ca imi elibereaza hotararea cu tot cu ipoteca dar nu am acceptat si am cerut un termen .Nu stiu ce sa fac de acum in colo ,dar am facut o notificare catre banca unde era linia de credit cerand situatia apartamentului. Ce pot sa mai fac ca sa ies din situatia asta? Va multumesc

Nu este foarte clar :-/ ...ati cumparat un apartament ipotecat sau ati cumparat un apartament care ulterior si inainte de inscrierea transmiterii dr. de proprietate in cartea funciara a fost ipotecat de vanzator? Data inscrierii ipotecii este anterioara sau ulterioara vanzarii? Sunt situatii distincte cu rezolvari diferite. De ce nu ati mers sa faceti inscrierea in cartea funciara imediat dupa vanzare? Poate reveniti cu niste amanunte.
era ipotecat dar am aflat acum 9 luni, mi sa ascuns acest aspect
da am fost un mare fraier si am luat un apartament ipotecat de la o societate,dar asta e poate o so scot la capat cumva

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inscriere carte funciara adumitroaie florin adumitroaie florin cum pot sa inscriu un apartament in cartea funciara achizitionat cu factura si chitanta fiscala, dar in care se afla si un litigiu intre mine si vanzator si ... (vezi toată discuția)
Banca vrea sa execute si apartamentele construite peste imobilul ipotecat necsu necsu Am un teren pe care se afla o constructie compusa din 3 apartamente. Acest imobil l-am pus garantie pt un credit bancar. Ulterior am obtinut o autorizatie de ... (vezi toată discuția)
Cumpararea unui apartament ipotecat Evelyne31 Evelyne31 Buna ziua, As vrea sa intreb cum se poate proceda in cazul in care vreau sa cumpar un apartament care este ipotecat. Ce acte trebuie sa imi aduca ... (vezi toată discuția)