avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort in lipsa
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort in lipsa

Sunt separata de sot de cateva luni, locuind in prezent la parintii mei. Poate sotul meu sa divorteze fara ca eu sa fiu anuntata? Adresa din CI este cea a sotului, unde am locuit impreuna, instiintarea o vor trimite la aceea adresa si este posibil sa nu fiu anuntata de catre sot. Ce trebuie sa fac in aceasta situatie? Eu nu pot momentat sa intentez divort din lipsa banilor.
Cel mai recent răspuns: camyda , utilizator 14:00, 6 Ianuarie 2011
un divort prin acord inseamna sa semnati impreuna cererea de divort si sa fiti ambii prezenti in sala de judecata. de asemenea, presupune acord in toate aspectele privind divortul, incredintare copil, nume, pensie.
daca nu are momentan venituri, ori va intelegeti asupra unei sume, ori instanta hotaraste raportat la venitul min pe economie. asa ca, cereti pensie.
in caz de neplata, ii puteti face plangere penala pt abandon
Nu cred ca vor fi probleme in ceea ce priveste incredintarea minorului. Vroiam sa stiu daca trebuie specificat neaparat zilele in care poate fi luat (WE, vacante).
Daca renunt initial la pensia de intretinere se mai poate reveni si sa cer acest drept?
Multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cu incredintare minor , intretinere sot Bastian Bastian Sotia mea a parasit domiciliul conjugal luand copilul nostru , de 4 luni , cu ea. A inaintat cerere de divort pe motiv de agresivitate , violenta , etc. ... (vezi toată discuția)
Plangere impotriva sotului dulcedor dulcedor buna ziua! mi-e tare greu sa scriu cele ce urmeaza,dar am mare nevoie de un sfat si din cele vazute pe forum sper sa ma poata ajuta si pe mine ... (vezi toată discuția)
Divort ,partaj eu69 eu69 Dupa 13 ani de casnicie am divortat in 2009 din vina sotiei (relatie extraconjugala) avind un copil platesc pensie alimentara dar copilul nu este lasat sa ... (vezi toată discuția)