avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... adeverinta medicala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

adeverinta medicala

Pot scrie intr-o adeverinta pentru medic ca in ultimele 12 luni nu a beneficiat de concediu medical, daca persoana este angajata din 13.09.2010?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 19:05, 3 Decembrie 2010
Iulia-ana a scris:

In carnetele de munca se opereaza aceste concedii medicale.Ele suspenda de drept CIM conform art.50.La noi asa se face.Va pot trimite o copie dupa o astfel de inscriere.Deci exista aceasta posibilitate oficiala de a sti daca a beneficiat de CM sau nu.Unde gresesc eu ?

Aveti dreptate. Cred ca nimeni nu s-a gandit la acesta varianta. Se poate consulta carnetul de munca al salariatului si se paote vedea suspendarile in caz de medical.
:offtopic:
Legatura nu prea exista cu subiectul acestui topic ... mesajul initial este Pot scrie intr-o adeverinta pentru medic ca in ultimele 12 luni nu a beneficiat de concediu medical, daca persoana este angajata din 13.09.2010? .
1. Nu in toate carnetele de munca sunt inscrise suspendarile de CIM datorate concediilor medicale.
2. Ca sa poata angajatorul elibera adeverinta pe 12 luni, asa cum i se cere, salariatul trebuie sa aduca adeverinta cu concediile medicale de la precedentul loc de munca.
Nu a iesit bine ce am spus.Am vrut sa fiu de folos in situatia cand persoana respectiva ar fi avut precedentul loc de munca in alta localitate decat cea prezenta.
Si am considerat ca un Carnet de munca este un document pe care sa te poti baza.
Ultima modificare: Joi, 9 Decembrie 2010
ContSters161342, utilizator
iulia-ana:
1. A iesit totul foarte bine, nu aveti ce va reprosa. Varianta dvs. este una posibila.
2. De la 01.04.2001 stagiile de cotizare la Pensii, Sanatate si Somajsunt evidentiate la aceste institutii in baza declaratiilor lunare facute de angajator. In aceste evidente se afla, in fiecare luna, modul cum a lucrat o persoana, zilele de munca, zilele de medical, CCC, absente etc.
3. Asa ca e mai putin important ce scrie in carnetul de munca, incepand cu 01.04.2001.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare si plata cm coca_lb coca_lb Pe perioada concediului medical se suspenda CIM? Daca da atunci plata pe zilele de CM cum se efectueaza? Daca se suspenda cf art 50 b, atunci de ce se ... (vezi toată discuția)
Desfintare post-oferta alt post florenta_22 florenta_22 Buna ziua, Am fost instiintata ca mi s-a restructurat postul in luna iulie,am mai fost o zi la serviciu,apoi am intrat in concediu medical,avand probleme cu ... (vezi toată discuția)
Carte de munca si somaj cristina_cristina cristina_cristina buna ziua.am lucrat 5 luni la un plafar. de la inceput mi s a spus ca imi face carte de munca(chiar mi a cerut copie dupa buletin si dupa certificatul de ... (vezi toată discuția)