avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1085 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale modalitatea de plata a comisionului
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

modalitatea de plata a comisionului

Sunt angajat la un magazin de mobila si deci lucrez in vanzari, patronul m-a rugat sa caut o metoda legala prin care sa ma poata plati.Va rog daca se poate sa-mi recomandati o metoda prin care sa se poata face acesta plata, am inteles ca exista un contract de mandat comercial sau PFA nu stiu ce varianta este mai buna, va rog sa-mi recomandati ceva sa pot lua banii.

Multumesc anticipat :(
Cel mai recent răspuns: ContSters68659 , utilizator 13:12, 22 Octombrie 2008
exista mai multe variante:
parerea mea ar fi varianta cu contract de comision, asimilat obtinerii de venituri din activitati independente, pentru care angajatorul retine 10% din veniturile incasate de dvs de la el, iar diferenta pana la 16% (adica 6%) o platiti ca urmare a deciziei de impunere emisa de Administratia Financiara la care sunteti arondat;
sau puteti plati direct 16% ..atentie la modalitatea de declarare a dvs ca si PFA;
puteti sa va faceti si societate...dar ca sa fiti micro trebuie sa va angajati la firma dvs in maximum 60 de zile de la data emiterii certificatului de inregistrare de la ONRC. Daca vreti mai multe detalii, trimite-ti mesaj.
pentru contract de mandat...platiti 16%, 9,5% si sanatate asigurat la nivelul salariului minim pe economie (500 RON)
Buna, am nevoie si eu de un sfat.
Situatia este in felul urmator: sotul meu are firma, srl, este singur administrator, eu sunt angajata in cadrul acestei firme cu carte de munca(pt vechime, asigurari se sanatate, etc) , salariul meu este minimul pe economie(deoarece impozitele tot din buzunarele noastre se platesc), problema se iveste ca de cate ori am nevoie de o solutie de creditare nu pot sa ma ating de nimic, degeaba as explica bancilor ca posibilitatile mele financiare nu au legatura cu cele inscrise pe cartea de munca. Nu doresc sa-mi maresc salariul pe cartea de munca, nu vreau sa-mi fac PFA, as complica prea mult lucrurile, nu as vrea nici varianta notariala si atunci m-am gandit sa imi fac un contract de comision(avem elaborat un model pe care il folosim cu agentii nostri) .
Intrebarile sunt : Este posibil sa fiu angajata cu 2 contracte diferite in cadrul aceleiasi firme? Daca in cartea de munca sunt incadrata ca agent vanzari, este posibil ca in contractul de comision sa detin aceeasi functie?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare legata de informarea corecta asupra salariului Damian D. Damian D. Buna ziua Am o intrebare legata de corectituniea firmei la care lucrez cu privire la plata salariului. Lucrez intr-un magazin. Slariul este format din: ... (vezi toată discuția)
Ce si cat platesc daca am pfa? teodon teodon Buna ziua, sunt angajat cu contract de munca pe perioada nedeterminata , in domeniul vanzarilor. Angajatorul meu isi plateste oamenii pe baza de comision,in ... (vezi toată discuția)
Contract comision Lucian_bz Lucian_bz Buna ziua tuturor, Am o problema mai ... ciudata, cel putin pentru mine. Exista vreo metoda de contabilizare a unui asa numit \"Contract de ... (vezi toată discuția)