avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 688 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ce inseamna intampinare in citatie ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ce inseamna intampinare in citatie ?

termenul intampinare in citatia venita de la judecatorie
Cel mai recent răspuns: Elena Zodila , Avocat 16:32, 3 Decembrie 2010
Intampinarea este acel inscris prin care dvs intelegeti sa va aparati impotriva pretentiilor celui ce va chemat in judecata. De regula intampinarea este redactata de avocati tocmai datorita faptului ca ca cei fara pregatire juridica nu cunosc semnificataia cuantului "intampinare" cu atat mai putin cum trebuie formultata si ce trebuie sa contina, fiind vorba si de temeiuri de drept ce trebuisec invocate in aparare. In plus prin intermediul intampinarii trebuie sa solicitati probele in apararea dvs si sa invocati exceptii cu privire la cel ce va chemat in judecata.
Este adevarat ca intampinarea trebuie depusa la dosar cu cel putin 5 zile inainte de primul termen, altfel sanctiunea este de a nu mai putea solicita si administra probe in sustinerea punctului dvs de vedere.
Impreuna cu citatia ati primit si actiunea si o serie de acte, tocmai de aceea este foarte important sa luati legatura cu un avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Invocarea tardivitatii Filimon Aurel Filimon Aurel Buna ziua Am invocat , la termenul trecut, tardivitatea depunerii intampinarii intrucat nu a fost depusa cu 5 zile inaintea termenului de judecata. Instanta ... (vezi toată discuția)
Termene Martonze Martonze Am primit citaţie azi, 07.01.2014 pentru data de 29 ianuarie. Citaţia a fost emisă de judecătorie în 22.12.2014.În Rezoluţia citită pe site-ul ... (vezi toată discuția)
Termenul de depunere a întâmpinãrii Lungu Constantin Lungu Constantin Daca parata a depus intampinarea in data de 12.10.2012 iar ziua procesului a fost in data de 16.10.2012 se poate invoca exceptie pe procedura deoarece nu a ... (vezi toată discuția)