avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 444 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire pasiva
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire pasiva

Am si eu o intrebare. am citit in mai multe locuri si tot nu am inteles exact. Ma tot streseaza o firma de recuparare EOS KSI cu instiintari despre o datorie a tatalui meu. Tatal meu este decedat de 7 ani. am inteles ca se mosteneste atat activul cat si pasivul, da tatal meu nu a avea nimic pe numele lui, nici telefon , nici apartament, nici masina, nimic. in cazul asta mostenesc numai pasivul si sunt obligat sa platesc datoria?
Cel mai recent răspuns: nastasaalex , utilizator 20:53, 3 Decembrie 2010
va preseaza inutil si inegal.
Prescriptia intervine in 3 ani de la data cand se constata dreptul la actiune. Somatia, intrerupe prescriptia(somatia de plata adresata instantei ca un inceput de executare silita), daca nu exista un astfel de inceput, datoria este prescrisa de multisor. Este o alta metoda de a forta mana, sub paravanul legal(aparent).
deci in concluzie nu le dau nici un ban. Va multumesc pentru raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am aflat acum de existenta cardului tatalui meu decedat magureanu_77 magureanu_77 buna ziua ! am primit de la eos ksi instiintare ca tatal meu are o datorie la un card raiffeisen din 2003,de care eu nu am stiut mentionez ca tatal meu a ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ce se intampla daca nu achit o datorie restanță cu ... CRIS1918 CRIS1918 Buna ziua ce se intampla daca nu achit o datorie restanță cu foarte mulți ani în urmă de care am uitat si spre surprinderea mea mi-au găsit adresa si au ... (vezi toată discuția)
Insistente de plata din partea unei firme de recuperari creante raduilea raduilea Buna, doresc a va adresa o problema. Tatal meu a luat in anul 2004 un credit de la BCR ptr achizitia de electrocasnice, el fiind pensionar. La cateva luni de ... (vezi toată discuția)