avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 401 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... interdictie, acuzatii neadevarate...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

interdictie, acuzatii neadevarate...

sotul meu este dat la parchet ptr interdictie,din acuzatiile care i se aduc nu sunt adevarate,trebuie sa faca testul ptr discernamant,am acceptat pe cheltuiala noastra ptr a face testul.
la dosar am mentionat ca acuzatiile nu sunt adevarate,am depus adeverinta de la medic de familie ca nu este in evidenta cu boli psihice si nu a facut trattament si de la pshiholog cand a dat ptr carnet de conducere ca nu are probleme psihiatrice
Intrebarea este:daca putem cere sa facem testul in alt oras ,avand in vedere ca pe plan local sunt presiuni politice:,persoana care l-a dat este intr-o functie care il sustin politic si am avut procese pe care l-am castigat si s-a facut executare silitia ,poprire pe salar ,deducem ca de aici provine reclamatia la parchet.dupa examenul psihiatric ,daca nu se confirma reclamatia ce i se aduce sotului ,cu ce il putem acuza pe reclamant si in ce consta testul psihiatric.
Multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 02:10, 15 Mai 2012
ynocentta a scris:

Ce intelegeti prin interdictie?
Concret care sunt acuzatiile?

Dvs.ce intelegeti prin interdictie d-na "Ynocentta" ?

Daca expertiza psihiatrica care se va efectua va concluziona ca sotul dvs.nu are probleme psihice,ca discernamantul nu il are afectat in niciun fel,daca se va da de catre procuror o solutie de SUP,are posibilitatea sa formuleze plangere penala pentru denuntare calomnioasa impotriva persoanelor care au l-au denuntat .
Are posibilitatea sa solicite si daune morale pentru lezarea imaginii sale sau/si pentru alte prejudicii cauzate ca urmare a respectivei sesizari.
Expertiza medico-legala care va fie efectuata,poate di atacata la Comisia de Evaluare a INML Prof.Dr.M.Minovici
Multumesc frumos ptr .raspuns.
Prin interdictie inteleg ,parasirea localitatii si a tarii.
Martorii au fost audiati la parchet pentru dosarul sotului meu.
Sotul meu a fost la expertiza psihiatrice-unde rezultatul este OK,dosarul se va trimite la judecatorie.
Rugamintea mea este sa-mi spuneti ce suma se poate cere pentru daune morale?
Eu nu am inteles care este acuzatia?
Ce se spune ca a facut?
Eu cred ca ar fi bine sa detaliati despre ce este vorba.
Prim data v-ati referit la interdictia la care pot fi suspuse persoanele cu probleme psihice iar apoi la interdictia de parasi localitatea si tara.
Pana la urma ce a facut sotul dvs si de ce s-a dispus aceasta masura ?
Explicati,ca sa puteti fi ajutata.
Buna seara,am revenit la problema noastra.
am reusit sa vedem ce acuzatii se aduc sotului meu,adica:
-ca a deschis mai multe procese,a facut poze ,a dat la presa locala pe reclamatii,ceea ce nu este adevarat ,reclamantul a deschis procese,noi ne-am aparat,reclamantul cere:
-urmand ca in baza art.146 si urmatoarele din Codul Familiei,si art.30-35 din Decretul 32/1954 sa fie sesizata Autirotatea Tutelara a localitatii si numirea unui curator pana la rezolvarea prezentei cereri.:
-solicita a se sesiza instanta in vederea punerii sub interdictie a paratului(adica sotul)
Sotul a fost la experiza medico-legala psihiatrica -rezultatul este ca are DISCERNAMANT si nu se recomanda punerea sub interdictie,la dosar sa mai pus de catre sotul si adeverinta medicala de la medicul de familie ca nu a facut tratament si nu este in evidenta :
-testul psihologic de la examenul de conducere,plus ca nu a fost internat nicodata la psihiatrie ,acuma se gaseste dosarul la judecatorie din localitate ,la care va fi dezbaterea luna viitoare ,

Ce daune se pot cere?

Multumesc frumos

Alte discuții în legătură

Daune morale ioananecula ioananecula Sotul meu a fost acuzat de IJJ Dimbovita si inaintata plingere prealabila la parchet, pentru :fals in declaratii: invocind ca nu a spus adevarul ca ar fi ... (vezi toată discuția)
Internarea nevoluntara a unui alcoolic diana_mm27 diana_mm27 Buna ziua! Ma intereseaza care sunt conditiile unei internari nevoluntare a unui alcoolic, respectiv tata, intrucat acesta nu este deacord sa mearga benevol la ... (vezi toată discuția)
Expertiza psihiatrica kisso kisso Se poate cere expertiza psihiatrica in caz de retinerea 73 lit. B , provocarea? nu de alta dar s-a retinut aiurea...si mie mi se pare o razbunare planuita timp ... (vezi toată discuția)