avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1126 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

Buna seara...As dori sa incep sa va povestesc mai pe scurt:
Mama mea mai are inca 4 surori, acum 3 ca una din ele a murit de curand...Ele au de impartit partea de casa si pamanturile lasate de cei batrani care au murit,iar una dintre matusi s-a dus la primarul din comuna sa faca actele pe casa parinteasca si pamantul din partea mamei lor si a luat-o pe fiica ei sa semneze si sa jure ca numai sunt alti mostenitori...adica ca nu mai are nicio sora,dar ele sunt5....4
Cum se poate asa ceva?Ce pot face pentru a ne recupera partea?
Cel mai recent răspuns: kywy , utilizator 09:01, 5 Decembrie 2010
Aceasta succesiune a facut-o fara stirea altei surori...Nu a fost prezenta decat matusa care si-a facut actele si fata ei pentru a avea un martor
Pentru motivele precizate,aveti dreptul legal a solicita anularea documentelor incheiate fara stirea si fara acordul dvs
dny Daniel a scris:

La incheierea acelei succesiuni trebuia sa fiti si dvs. adica mama sa isi dea consimtamantul in calitate de mostenitor ca sa isi primeasca cota-parte ce ii revenea din patrimoniul bunicilor.Nu s-a intamplat acest lucru ?

Am intrebat aici pentru a ma indruma ce asi putea face pentru ca totul sa se imparta in mod egal......Nu sa ia decat o singura fata din5, pentru ca fiecare are copil si doreste sa aibe dreptul de a merge la casa parinteasca a mamei
Eu știu că e nevoie de doi martori. Dacă au dezbătut succesiunea declarând că nu mai sunt alți moștenitori pe lângă faptul că intră sub incidența Codului Penal, art. 292 CP - fals în declarații, toată lumea inclusiv martori, puteți cere anularea certificatului de moștenitor. Dacă vă convingeți de veridicitatea spuselor lor angajați un avocat.
Ma gandesc ca fiind un sat mic nu o sa avem credibilitate, mai ales ca ele locuiesc in acea comuna, iar noi la bucuresti necunoscand pe unde au umblat ele acolo...
Eu stiu decat de 1 martor cine a fost, celalalt nu pot zice pentru ca atat am aflat noi
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Decembrie 2010
Diaconescu Andreea, utilizator

Alte discuții în legătură

Ce acte sunt necesare pentru dezbaterea succesiunii? dana87 dana87 O matusa a mamei mele a decedat si neavand mostenitori banuiesc ca au ramas mama mea si fratele ei. As vrea sa stiu ce acte trebuiesc facute ca mama mea sa ... (vezi toată discuția)
Succesiune dezbătută in lipsa tuturor moștenitorilor RGeorge79 RGeorge79 Buna ziua In condițiile in care succesiunea a fost deja dezbătută, moștenitorul declarându-se ca fiind unic deși nu este (!) - s-a declarat inclusiv la ... (vezi toată discuția)
Impartire mostenire trompy trompy Buna seara ! Am nevoie de ajutorul Dumneavoastra In urma cu 10 ani bunicii din partea mamei au decedat,acestia detineau cateva hectare de pamant .Mostenitori ... (vezi toată discuția)