avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... despre o amenda
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

despre o amenda

am si eu o intrebare...am primit o amenda cu caracter administrativ la care urmeaza sa fac recurs..intrebarea ar fi ce se intampla daca nu o platesc...ce termen am sa o platesc de exemplu o pot platii in rate si fiind amenda administrativa va aparea sau se va schimba in amenda cu caracter penal sau va aparea in cazier?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 15:02, 21 Martie 2008
de ce suma vorbim? cat e amenda?
Daca nu o platesti se poate trece la executarea silita a ei. Termenul de prescriptie este de 5 ani.
Va salut! Am si eu o problema si sper sa ma ajutati..in noimebrie 2007 am intrat cu masina intr-un stalp. Am permisul retinut in urma unui accident rutier fara victime sau, si dispun de dovada. Pana acuma am prelungit-o de 4 ori. Iar pe 14 martie 2008 ma aflam la br si am fost oprit in trafic pentru control. Nu aveam actele la mine le uitase-m acasa la bucuresti. Eu stiam ca imi expira pe 18 martie dar in urma verificarilor ea imi expirase pe 8 martie. In cele din urma m-am ales cu dosar penal. Este vreo sansa sa-mi de cod 18 indice 1????
cam greu ...se pare ca te incadrezi la conducere afra permis
Este conducere fara permis, dar conteaza foarte mult si faptul ca aveati deja obtinut permis de conducere.
Ce-i drept este suspendat dar nu este acelasi lucru cu a nu-l avea deloc.
Ultima modificare: Vineri, 21 Martie 2008
Gabriela Mihai, Avocat

Alte discuții în legătură

Ce se poate face in situatia mea? Teo75 Teo75 Veneam din Praga cu o masina inmatriculata provizoriu pe 5 zile. Am ajuns in tara la Arad la ora 16:30, in ultima zi de valabilitate a numerelor si m-am ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis pentru numere rosii expirate cristian444 cristian444 Buna ziua. In data de 29 noiembrie 2013 mi-a fost retinut permisul de conducere pt conducerea unei masini avand numere rosii de RO expirate. A fost intocmita ... (vezi toată discuția)
Am condus imprudent calian calian va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns in privinta urmatoarelor infractiuni----in data de 26 nov 2012 am fost oprit de politie si intocmit dosar penal ptr ... (vezi toată discuția)