Va rog sa ma lamuriti si pe mine ce tot vorbeste domnul Boc.
"Pentru cei care au indemnizatia pentru copil in derulare durata concediului ramane de 2 ani iar valoarea ramane aceeasi: minim 600, maxim 3400. Astfel niciun beneficiar actual nu va fi afectat"
...nu am gasit inca niciunde pe internet textul oficial ...dar dupa socotela mea ... nu e asa.
Art.1 alin.(1) din O.U.G. nr.148/2005 precizeaza cuantumul indemnizatiei lunare ca fiind "de 600 lei sau, optional, in cuantum de 85% din media veniturilor realizate pe ultimele 12 luni, dar nu mai mult de 4.000 lei"
Conform Art.12 din Legea nr.118/2010 privind unele masuri necesare in vederea restabilirii echilibrului bugetar, se diminueaza indemnizatia de ingrijire copil, prevazuta la art.1 alin.(1) din O.U.G. nr.148/2005, cu 15%, dar nu mai putin de 600 RON
... adica plafonul maxim devine 3400 RON.
Tot in Legea nr.118/2010 exista si Art.16 care prevede ca: "(1) Prevederile art. 1-3, art. 5, art. 6 alin. (1), precum si cele ale art. 9-14 se aplica pana la 31 decembrie 2010."
...adica ... de la 1 Ianuarie 2011 plafonul maxim redevine 4000 RON.
...deci cum poate spune el ca "maxim 3400" si "nu va fi afectat" ?
Andra ... Are dreptate domnul Marin, dar...
- Nu vad ce ai avea de pierdut daca iei acum decizia de a depune dosarul de CCC/CIC incepand cu 20 decembrie.
- E doar o socoteala de genul cati bani iei in mana fiind in concediu postnatal, si cat ai lua ca indemnizatie ... si chiar daca e diferenta ... e vorba de max 1 luna cred (sau cat ti-a mai ramas din totalul de 123 / 126 ? zile ca nu mai stiu cat e)
- Pe de alta parte daca iti depui dosarul cum ai zis incepand cu 20 Dec. iti "poti imbunatati sansele" de a prinde concediul de 2 ani.
Nu se stie inca ce-si-cum vor decide *astia* ... poate vor afecta si mamele aflate deja in plata ... poate nu ...