Buna ziua! Situatia este urmatoarea: in baza Legii 18/1991 a fost emis un titlu de proprietate in mod gresit pe unul din copii (s-a facut o confuzie, intrucat autorul avea acelasi nume cu unul din cei trei copii), pentru 44 ari. Cu alte cuvinte unul din cei trei copii ar primi toti cei 44 ari deoarece s-a facut confuzia numelui. Acest titlu trebuia emis pe cei trei copii (respectiv mostenitorii lor) care, la data solicitarii erau decedati dar aveau descendenti/mostenitori care au facut cerere de reconstituire a dreptului de proprietate, cei 44 ari urmand a fi impartiti in 3 (impartire pe tulpini), cate 14 ari fiecare. Intrebarea mea este: poate fi solicitata eliberarea unui nou titlu de proprietate comisiei comunale ? exista o multitudine de plangeri, anulare a titlului la judecatorie, sentinte civile, decizii, contestatie in anulare si revizuire care tot s-au respins ba pe autoritate de lucru judecat, ba ca cei care solicita nu au calitate, pentru ca una din primele instante au hotarat ca cei 44 ari se cuvin copilului cu acelasi nume (si deci mostenitorilor lui), iar mostenitorii celorlalti frati nu au calitate. Consider ca nu se mai poate cere anularea in justitie (instantele ulterioare au constatat situatia reala dar se invoca autoritatea de lucru judecat si trebuiau sa respinga). Eu consider ca e vorba de o nulitate absoluta, putand fi ceruta oricand. De aceea intreb, se poate cere emiterea unui nou titlu ? se poate cere anularea pe cale administrativa si emiterea altuia, conform situatiei reale? In baza carui articol, act normativ? Va rog, sunt disperata. Mentionez ca si primarul/comisia comunala a formulat nenumarate cai de atac, intampinari in care au explicat situatia reala dar ..... autoritatea de lucru judecat din nou! Va rog mult. Sunt disperata:(
N.P. a facut cerere in nume propriu, iar fiica lui N.M. a facut cerere in numele mamei care era decedata, pentru partea acesteia ce i se cuvenea. Insa primaria si apoi, una dupa alta instantele, au considerat ca ei de fapt cer drept dupa mostenirea fratelui, respectiv unchiului (deoarece a fost confuzia asta cu numele) si nu in nume propriu, respectiv prin reprezentarea mamei. Este absolut injust! Mai mult decat atat in 1942, cand a decedat acel N.C.G. era in preajma celui de-al doilea razboi mondial, nu existau registre, ci exista o amarata de anexa in care scrie ca la casa si terenul respectiv sunt 3 frati iar unul din ei (N.G.C.) este trecut si cap de gospodarie, desi toti aveau drepturi egale dupa tatal lor N.C.G., cate 1/3 din cei 44 ari. Multumesc mult pentru timpul acordat. Oricum actiunea la CEDO e facuta deja, caci aici ... ! Dezolant!
Titlu de proprietate
atak
Buna ziua
Cum sa procedez? Suntem 3 frati. In urma decesului parintilor nostrii au ramas doua terenuri din care unul cu casa. Succesorii unui frate sustin ca ... (vezi toată discuția)