Va rog sa ma lamuriti si pe mine daca se poate>
Tatal meu a murit acum 20 de ani. In urma lui a ramas mama si doi frati sa zicem A si B. Succesiune dupa tata nu s-a facut. Acum 5 ani moare B. In urma lui raman doi copii. Mama lui A si B care era foarte bolnava se hotaraste sa mearga la notar sa faca succesiune dupa sotul ei ,pentru a fi sigura ca nu moare fara sa ii lase lui A tot , deoarece toata viata ii daduse numai lui B -ii facuse casa , ii mai luase si un apartament, paminturi, etc.- plus ca nora si copii fiului ei decedat sarisera la ea sa o omoare si o amenintau peste tot-.
Merge la notar imreuna cu niste martori, unde obtine certificatul de mostenitor pe numele ei si a lui A. Copii lui B ii anuntase verbal sa vina la notar dar au injurat-o si i-au spus ca nu vin. Notarul a intrebat-o daca mai lasa ceva si copiilor lui B - cunostea foarte bine situatia faMILIEI- si mama a spus ca le-a dat destul cat a fost B in viata. Pe certificatul de mostenitor apare la straini de succesiune-nimeni, renuntatori-nimeni. Deasemenea mama a dat o declaratie in fata notarului cu toate bunurile din averea sotului ei pe care le-a dat lui B in timpul vietii. Vreau sa va intreb daca este corect sau daca poate fi atacat acest CM de catre nepoti, dupa 5 ani. Ce se poate face pentru a intra daca nu este legal, in legalitate.
Am inteles, v-au raspuns colegii: s-a dus termenul in care sa va fi dat in judecata ca sa aiba castig...
Dar, pentru linistea dv., mergeti la un avocat sa vada exact si certificatul de mostenitor si situatia de fapt, daca a fost suspendat termenul de 3 ani etc.
In certificatul de mostenitor apare mostenitoare mama cu 1/4 din casa < facuta impreuna cu tata> si eu cu 3/4. Problema care ma framanta este ca la renuntatori la succesiune apare nimeni si la nu s-au prezentat , tot nimeni, pentru ca mama nu a vrut sa mai treaca notarul pe nepoti. Notarul cunostea foarte bine situatia familiei si totusi asa a scris. Asta nu stiu daca este OK. Va multumesc.
Daca n-au facut nimic in 3 ani de zile, improbabil sa mai faca ceva acum. Nu putem sti insa daca n-a intervenit o cazua de suspendare sau intrerupere a termenului de prescriptie.
In principiu, daca dansii nu introduc o actiune in anularea certificatului de mostenitor, puteti sta linistita. Daca insa o fac, vot trebui sa dovedeasca cauza pentru care i-a impiedicat sa actioneze in termenul legal de 3 ani. Eu as sta linistit pana atunci.
In certificatul de mostenitor apareti dv. si mama cu acele cote din jumatate din casa...
Trebuie vazut dosarul de mostenitor...
De unde cunosc aceste rude modul de dezbatere a mostenirii si de cand? Notarul nu le-a chemat deloc la mostenire? Doar mama, verbal? Sunt martori? Mama a declarat atunci ca nu mai sunt alte rude? Care e valoarea bunurilor data in timpul vietii catre nepoti si copilul decedat, in comparatie cu ce a primit A? Cum s-a mentionat despre aceste bunuri la notar? Scrie valoarea lor, ca sunt donatii etc.?
Sunt foarte multe intrebari pentru o determinare exact a situatiei reale, plus ca nu avem actele in fata. De aceea v-am spus sa mergeti la un avocat, forumul nu poate da atatea raspunsuri cate poate da un avocat caci nu avet datele necesare...
In principiu nu pare sa fiti amenintati real, dar... daca vreti sa fiti siguri, mergeti la avocat.
Nepotii cunosc despre certificatul de mostenire si despre dezbaterea succesiunii chiar din acel moment. Da , intradevar, au fost chemati numai verbal la succesiune, dar au refuzat sa vina chiar proferand injurii la adresa bunicii lor.Mama a declarat ca nu vrea sa le mai dea nimic nepotilor deoarece le-a dat toata viata mfoarte mult
Anulare act
valentin popescu
Buna Seara.
Vreau sa va intreb,daca se desfintiaza un certificat de mostenitor(speta in actiune unde se cere nulitate absoluta CM-ul) Cel care a cumparat in ... (vezi toată discuția)
Testament
kywy
inainte ca socrul meu sa moara acesta a facut testament in prezenta unui notar . sotului meu in care scrie ca lasa tot fiului sau , dupa ce a murit am facut ... (vezi toată discuția)