avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Locuiesc in Canada- cum fac succesiunea?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Locuiesc in Canada- cum fac succesiunea?

Bun gasit,

Va deranjez si eu cu o problema pe care nu stiu de unde sa o apuc.

Locuiesc in Canada de ceva ani. Tatal meu a decedat in urma cu aproape 3 ani in Romania. In urma lui am ramas eu, unicul descendent, si mama mea care continua sa locuiasca in casa parinteasca.
Nu am avut cum sa ajung in tara in cele 6 luni dupa moartea tatalui meu, iar mama nu s-a grabit sa deschida succesiune. Acum, la 3 ani dupa eveniment, vreau sa vin in tara si sa rezolv si problema asta, dar mama ( femeie batrina si pardon, fara minte) se teme ca daca face succesiune ramine pe drumuri si-i iau eu casa. Eu unul vreau sa fac succesiune acum, pentru ca in cazul in care Doamne fereste moare si ea, o sa-mi fie si mai greu sa descurc toate actele.

Problema este: nu am cum sa depun actele necesare la notar pentru ca nu le am, mama le are pe toate. Cum pot sa o fortez sa faca succesiune? Sau, in caz ca nu fac succesiune si ea moare, la ce scenariu sa ma astept?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 15:41, 20 Martie 2008

Mama mea este speriata din principiu de orice formalitati legale, pe care nu le intelege, si de orice schimbare care i-ar modifica rutina zilnica ( de aia nu vrea sa vina sa locuiasca cu mine in Canada) dar nu suntem certati- dimpotriva, eu o intretin de aici, ea neavind alt venit decit o pensie de urmas.
Cu toate retinerile pe care le are, va trebui sa accepte procedura, si cu o citatie de la notar/ avocat s-ar conforma. Cum nu pot sa depun actele de unul singur, o sa caut sa o conving. Toate sfaturile dvs. mi-au fost de ajutor si cel putin acum stiu cum trebuie sa procedez.
Puteti merge singur la notar. Numai bine, daca credeti ca mama s-ar conforma, rugati notarul sa o citeze si sa-i puna in vedere sa aduca si actele. Intr-adevar oamenii mai in varsta se tem, dar daca gasiti un notar care sa-i explice pe indelete va intelege pana la urma. Nu prea sunt multi notari pusi pe explicatii amanuntite, dar se mai gasesc.
Ultima modificare: Miercuri, 12 Martie 2008
romascanu, moderator
Daca va adresati unui notar pierdeti si timpul si banii.
Contactati un avocat si deschideti un proces.
Ca ati acceptat sau nu mostenirea ramane de vazut.
Daca mama dvs. nu e stresata si nu creaza probleme totul va merge bine.
Iar daca este stresata tot la fel, zic eu ca va iesi.

avocat Claudiu Lascoschi
#-o asta chiar ca n-am auzit-o pierdere de timp si bani daca se duce la notar ..... si cu un avocat nu ar fi asa ceva .......... dar daca procesul dureaza vreo cateva luni de zile sau poate un an ?:-/
IN NICIUN CAZ SA NU MERGETI LA NOTAR !!!!!!!!!

DACA EXISTA NEINTELEGERI INTRE PARTI NOTARUL PUBLIC DUPA CE VA IA 2000 - 3000 LEI VA SUSPENDA PROCEDURA SUCCESORALA SI TRIMITE (RECOMANDA SA MERGETI) LA INSTANTA DE JUDECATA.

AVOCAT TREBUIE SA ANGAJATI IN MOD OBLIGATORIU PT CA TREBUIE SA VA REPREZINTE CINEVA DREPTURILE SI INTERESELE IN JUSTITIE, PT CA ALTFEL....O SA CREDETI CA JUSTITIA E CORUPTA.

AVOCAT CLAUDIU LASCOSCHI

Alte discuții în legătură

Necadere de comun acord-succesiune mayaandreea mayaandreea va rog sa ma mai ajutati cu inca ceva...in caz ca nu suntem de acord cu propunerea celui care a deschis succesiunea si unul din mostenitori nu semneaza,ce se ... (vezi toată discuția)
Succesiune legala Mihail Opra Mihail Opra Buna Ziua, Pe o proprietate sunt mai multi mostenitori legali, dar nu toti dintre ei vor sa participe la realizarea succesiunii notariale, fapt care face ca ... (vezi toată discuția)
Alta chitanta de mana gabriella_blaga gabriella_blaga Buna seara! As dori si eu un raspuns, daca se poate, la problema mea: sunt singurul mostenitor al parintilor decedati(tatal meu a murit acum 10 ani si nu am ... (vezi toată discuția)