avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Obligatiile de plata FNUASS
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Obligatiile de plata FNUASS

Buna ziua

Daca ma puteti ajuta cu un raspuns,va rog. Am primit o decizie de impunere privind obligatiile de plata la FNUASS pt anii 2005-2009 de 405 lei.Sunt nedumerita,pentru ca nu stiam de aceasta lege care vad ca se numeste 95/2006.Anul acesta am vazut la tv cum se inghesuia lumea sa plateasca asigurarile sociale si de sanatate .Eu am avut un PFA pana in 2008 si nu am stiut de plata acestei obligatii.Acum vad ca legea este din 2006 iar eu am de achitat si pe 2005.Cum trebuie sa procedez avand in vedere somatia de plata sosita azi 08.12.1020?Va rog frumos,am nevoie de un raspuns urgent din partea dumneavoastra pentru a sti ce am de facut in continuare.

Multumesc

Cu respect

Adriana Ionescu
Cel mai recent răspuns: ContSters163516 , utilizator 14:09, 16 Decembrie 2010
.. eu am auzit ca un avocat a obtinut in instanta sa nu mai plateasca majorarile si penalizarile - doar cotizatia - (sper ca nu e un zvon fals)
dobanzile si penalitatile se calculeaza in baza unui temei legal si anume codul de procedura fiscala.
eu ma indoiesc ca exista hotarare judecatoreasca care sa decida neplata accesoriilor.
daca e sa te judeci, o faci pentru debite si automat, daca vei castiga, accesoriile se anuleaza.
macovei2000 a scris:

.. eu am auzit ca un avocat a obtinut in instanta sa nu mai plateasca majorarile si penalizarile - doar cotizatia - (sper ca nu e un zvon fals)


Buna seara! Nu e un zvon, iata:
[ link extern ]

[ link extern ] /

Tribunalul Cluj Dosar 2375/117/2009
Ultima modificare: Duminică, 12 Decembrie 2010
leuca_luminita, utilizator
Buna seara
deci ne sfatuiti sa facem plangere la tribunal,dar in acest timp,trebuie sa platim sau nu?Cred ca nu trebuie sa tinem cont de acea executare silita,atata timp cat nu am platit cotizatia din vina noastra.Daca am fi fost instiintati,cu siguranta am fi platit,asa cum am platit si impozitul anticipat.Dobanda si majorarile sa le plateasca cei mari care nu cunosc legile,nu noi cei mici care am avut cate o taraba amarata,prin care incercam pe langa salariu sa obtinem un venit suplimentar pt a ne intretine familia.
cazurile celor care au fost salariati + PFA ! cu atat mai mult s-a platit o data CASS de catre angajator si oricum e undeva o reglemantare in codul fiscal ca salariatii platesc, ori.... pfa-ul nu e salariat, ba pardon! poate publica cineva un text intreg cum ar terbui sa sune pt instanta ca sa il folosim........ (normal ar fi sa fie un singur proces pe toata romania...)

Alte discuții în legătură

P.f.a. sanatate alex14061971 alex14061971 Sunt p.f.a. din 2008 . Pana la 30 ian. am fost angajat , de atunci sunt somer,dar nu am suspendat p.f.a.-ul.La sanatate nu am cotizat , deoarece am fost ... (vezi toată discuția)
Ce impozite se platesc pe veniturile realizate din chirie? este cas-ul inclus? ileana_cozanzeana ileana_cozanzeana Buna ziua, Sunt foarte nedumerita referitor la impozitul pe venit si CAS. Datele problemei: Un pensionar inchiriaza un apartament si astfel realizeaza ... (vezi toată discuția)
Impozitare venituri din activitatea de agent de asigurari nicuteris nicuteris As avea rugamintea sa ma ajute cineva in urmatoarea problema: - daca o persoana desfasoara o activitate de agent de asigurari fiind in acelasi timp angajat cu ... (vezi toată discuția)