avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 944 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Retrocedare teren forestier (padure)
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Retrocedare teren forestier (padure)

Buna ziua,
Am o intrebare pt. acest forum. Un prieten de-al familiei este cetatean roman cu domiciliul in starinatate. In numele bunicului lui, decedat acum 30 ani, s-au obtinut 200 ha de padure care ii fusesera confiscate la venirea comunistilor. In total, bunicul avea 4 copii, tatal prietenului meu fiind unul dintre ei. Pe certificatul de mostenitor al bunicului, cei 4 copii sint mentionati (tatal prietenului si ceilalti 3 frati). Tatal prietenului meu (stabilit in strainatate si el) a murit acum 3 ani si cei trei frati ramasi in viata ii contesta dreptul de a mosteni cele 50 ha (200 impartite la 4). Ei spun ca, in virtutea legii 169/1997, prietenul meu are drept numai la 30 ha, iar ceilalti 3 frati sa-si imparta cele 170 ha ramase. Poate cineva, va rog, sa-mi spuna care este realitatea? Are el dreptul la 50 ha sau numai la 30? Daca numai la 30 ha, ce se intimpla cu restul de 20 ha: se imparte intre cei trei frati sau revine la prefectura?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Mirela2012 , utilizator 03:16, 11 Decembrie 2010
Pai nu ei cer reconstituirea dreptului de proprietate, bunicului i-a fost reconstituit dreptul de proprietate. Eu asa inteleg.
Ulterior il transmite prin succesiune, iar normele de drept succesoral nu prevad derogari pentru cetatenii romani stabiliti in strainatate.
Ultima modificare: Joi, 9 Decembrie 2010
Mihaela Enache, Avocat
Va multumesc foarte mult la toti care mi-ati raspuns. Mihaela 88, cred ca prietenul meu va negocia cu rudele lui pe baza argumentului ca nu el cere restituirea, ci cererea s-a facut in numele bunicului care a trait toata viata lui aici (in Romania).
Inca o data, multumesc si numai bine la toata lumea!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea retrocedarii spiridon_olga spiridon_olga Buna ziua Stie cineva sa-mi rezolve urmatorea nelamurire ? Bunica mea avea 200 hectare pamant. Am depus cereri pentru retrocedare, 6 mostenitori. Ni s-au ... (vezi toată discuția)
Se considera, bun scuns intre frati la dreptul de mostenitor legal ? cornaca cornaca Buna ziua, incerc sa dezlusec o situatie privind dreptul de mostenitor legal al tatalui meu, speta suna cam asa: In anul 1998 conform Legea nr. 169/1997 si ... (vezi toată discuția)
Legea lupu privind retrocedarea padurilor larisa4y larisa4y In urma succesiunii facute la notariat .am devenit proprietara a 58 ari padure. Mentionez ca tatal meu a avut titlu de proprietate a acestui ... (vezi toată discuția)