avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 802 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Moartea mamei.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Moartea mamei.

Sunt singurul copil al fostei mele mame. Aceasta in timpul vietii mi-a facut contract de intretinere, pe toata averea ei, ca eu sa o intretin si sa o inmormantez crestineste.
Aceasta a decedat, acuma cateva saptamani.

Ce trebuie sa fac sa intru in posesia mostenirii si sa am titlu de proprietate pe ceea ce mi-a lasat mama mea?
Doresc sa vand ce a ramas de pe urma ei si sa plec in alt oras.

Trebuie sa dezbat mostenirea in instanta? Sau este titlu de proprietate pe avere, contractul de intretinere cu care am ramas? Pot vinde cu acela?
Cel mai recent răspuns: Mihaela Enache , Avocat 22:27, 8 Decembrie 2010
#-o #-o#-oCe succesiune să dezbată omu că e deja proprietar în baza contractului de întreținere. :stunned:
Trebuie doar să radiați dreptul de uzufruct al mamei. Pentru asta aveți nevoie de certificatul de deces, contractul de întreținere și o cerere pe care o faceți la cartea funciară. Se plătește și o taxă de radiere.
Dacă vreți să vindeți mergeți la un birou notarial și nu mai așteptați să se facă radierea. În textul contractului poate fi solicitată și aceasta urmând ca operațiunile să se întabuleze succesiv în baza contractului de vânzare-cumpărare.
Deci ma duc direct la cartea funciara sau la notar?
Nu mai e nevoie de notar?
Dacă ați găsit deja cumpărătorul mergeți direct la notar. În cuprinsul contractului de vânzare-cumpărare va insera și radierea uzufructului. Astfel se va întabula succesiv, în baza contractului de vânzare-cumpărare, prima dată radierea uzufructului apoi dreptul de proprietate pe cumpărător.
Nu vă mai zăpăcesc că nu are sens. Mergeți la notar. Dacă e întreținere nu trebuie făcută nici o succesiune.
Succes.
sd2010 are dreptate. Dumneavoastra sunteti proprietar pe bunurile mamei datorita contractului de intretinere si nu datorita calitatii de mostenitor. Nu trebuie inceputa procedura notariala cu privire la succesiune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cât costă dezbaterea succesiunii? se pot trece bunurile pe numele copiilor moștenitorilor? dodorel62 dodorel62 Buna ziua . Daca o persoana caruia i-au murit parintii si au trecut mai mult de 10 ani de la deces , face acum taxa de succesiune trebuie sa plateasca vreo ... (vezi toată discuția)
Testament mama33 mama33 Buna ziua! Am si eu o nelamurire; _avem testament facut cu propietarul si vreau sa stiu care mai sunt legile legate de acest testament facut prin ... (vezi toată discuția)