avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1875 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dobanda legala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dobanda legala

Buna seara

Ma intereseaza din ce data sau din care moment se poate pretinde dobanda legala?
In speta mea am achitat o suma de bani, antecontractul sa incheiat la notar insa cu clauza ca pana in data X promitentul vanzator sa se prezinte in fata notarului public pt a incheia contractul de vanzare-cumparare in forma autentica. Acest lucru nu sa intamplat, mai mult decat atat am incercat in mod repetat sa iau legatura cu promitentul vanzator dar nu e de gasit. Ca proba, am trmis invitatie la conciliere cu confirmare de primire insa destinatarul a refuzat primirea.
Asadar, urmeaza a deschide actiune pt revenirea la situatia initiala, anularea antecontractului si restituirea sumei platite insa ceeace nu stiu e data din care se calculeaza dobanda legala.
Din data prestabilita in antecontract sau de la o eventuala hotarare judecatoreasca?
Cel mai recent răspuns: pop sorin , utilizator 10:24, 10 Decembrie 2010
tinand cont ca e vb de proces civil in prima instanta...nu vad de ce sa nu formmulez eu.....poate imi ziceti dvs. MIHAELA88
=D> :)) mult NOROC !
Nu e nevoie sa fiti ironic. Daca erati atotstiutor, nu mai apelati la un site de specialitate. Iar o actiune introdusa aiurea poate fi respinsa chiar daca aveti dreptate. Normele de procedura, de asemenea, nu sunt la indemana oricui.

PS: plata pretului nu era obligatorie in baza antecontractului.
Nu sunteti primul care si-a luat teapa. Ar fi bine sa-l gasiti pe "promitent".
Ultima modificare: Joi, 9 Decembrie 2010
Mihaela Enache, Avocat
@MIHAELA88

Nu am nici un motiv sa fiu ironic, departe de mine acest lucru.

Am ridicat o problema iar dvs ati raspuns in asa fel in care nu am inteles ''sper ca n-aveti de gand sa formulati singur actiunea in justitie'' asa ca am cerut lamuriri.

Cat priveste subiectul, nu cred ca e atat de imposibil sa castigi o actiune singur daca ai ceva experienta iin spate si cunostinte in drept.
Am castigat 90% din procesele intentate de mine, asta fara avocat.

In fine, daca stie cineva un caz similar, un precedent...va rog sa ma informati.

Cu stima

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Antecontract vanzare-cumparare-urgent irena_gheorghe irena_gheorghe In antecontract exista urmatoarea clauza contractuala:Daca promitentii-cumparatori nu vor obtine un raspuns afirmativ cu privire la obtinerea creditului ... (vezi toată discuția)
Antecontract de vanzare cumparare garsoniera myk_romania myk_romania Buna seara tuturor. Am si eu doua probleme si va rog din suflet sa ma ajutati cu niste raspunsuri...daca se poate. 1. Am semnat un antecontract de vanzare ... (vezi toată discuția)
Antecontract de vanzare loredana_briniuc loredana_briniuc Buna seara! Am încheiat un antecontract de vânzare cumpărare în calitate de promitent vânzător. Promitentul cumpărător s-a obligat să cumpere un teren ... (vezi toată discuția)