Am o problema delicata si nu stiu cum s-o abordesc.Sietuatia s-a desfasurat in felul urmator:Parintii mei si al fratelui meu sunt de 3 ani decedati si au lasat in urma lor un apartament cu 4 camere in care la ora actuala locuia fratele meu,eu locuind in strainatate.Succesiunea nu a fost inca facuta.Azi am aflat ca fratele meu a vandut acest apartament fara ca eu sa stiu.Am luat legatura cu noul propietar si mi-a povestit ca succesiunea s-a facut demult fara ca eu sa stiu.Ma intreb oare cum se poate asa ceva?Eu am actele in original ale apartamentului,ma intreb totusi cu s-a putut asa ceva??! #-o Mi s-a mai spus precum ca daca dupa 6 luni de la deces nu declar ca preiau dreptul de mostenire mi se pierde partea de mostenire automatic.Cica actele de succesiune au fost facute legal prin intermediul notarului.Ma intreb oare cum se poate face o succesiune fara ca toti mostenitorii sa fie prezenti?Nu stiu ce sa cred,sunt sub soc si daca m-ar putea ajuta cineva cun un sfat ce si cum sa fac urmatorii pasi ar fi extraordinar.Va multumesc anticipat.O seara buna
Sa inteleg ca notarul nu a cerut nici o dovada de la fratele meu precum ca numai el este singurul mostenitor si ca la crezut pe cuvant..Dar ce notar este asta,nu se cere o dovada ceva,nu se cer certificatele de deces ale parintilor,actul apartamentului de vanzare cumparare cand se face o succesiune si o dovada daca sunt si alti mostenitori?Nu pot sa cred asa ceva.Fratele meu a disparut cu banii asa ca nu mai pot da de el dar doresc sa aflu cu ce drept si pe ce cale s-a desfasurat succesiunea.Va multumesc!
Notarul nu este obligat sa ceara acte ca nu mai exista mostenitori, probabil fratele a dat o declaratie pe proprie raspundere.
Angajati-va un avocat si atacati certificatul de mostenitor, doar ca, daca nu ati acceptat mostenirea in termen, nu aveti nici o sansa.
Dacă e așa cum spuneți înseamnă că fratele a declarat în fața notarului că nu mai are frați și nici surori. :( Partea proastă e că a găsit și doi martori care să-i susțină afirmațiile. Prezența martorilor e obligatorie la notar pentru dezbaterea succesiunii tocmai pentru a se evita aceste situații, dar notarul nu are obligația să verifice și pe alte căi dacă într-adevăr mai există alți copii ai defunctului în afară de cei care se prezintă în fața lui. Declarațiile mincinoase ale fratelui și ale martorilor intră sub incidența Codului Penal.
Actele de stare civilă probabil că le-a obținut foarte ușor pentru că se eliberează la cerere părților interesate, care demonstrează că au un interes legitim desigur.
In care termen sa accept mostenirea??In cel de 6 luni de la deschiderea succesiunii?pai daca nu am stiut ca succesiunea a fost deschisa cum sa am posibilitatea sa accept?Totusi v-oi incerca.Va multumesc
Succesiune
ancfd
Va rog sa-mi spuneti daca la decesul unuia din parinti copiii
isi pastreaza cota parte din partea acestuia fara a deschide succesiune atat timp cat ... (vezi toată discuția)