avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 940 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale dizolvare societate
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

dizolvare societate

Buna seara,
am o societate la care nu am mai depus nimic de 2 ani deoarece am plecata din tara,societatea are un teren si o cladire proprietate,acum am intrat pe portalul tribunalulu si am vazut ca exista un proces cu ORC pentru dizolvare societate,eu acum ce ar trebui sa fac sa nu pierd cladirea? unde ar trebui sa ma duc mai intai?

Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Alvaro Liniers , Avocat 14:04, 11 Decembrie 2010
vad pe site ca ORC a dispus dizolvarea in sept 2009.......mai pot face ce-mi spuneti dvs?

Sentinta de dizolvare este definitiva si irevocabila la aceasta data ! deci ne se mai poate revine asupra acestui aspect
Lichidarea societatii o puteti face si singur fara lichidator.

Kappauser este in eroare cand afirma acest lucru deoarece dizolvarea s-a dispus in baza art 237 din lege 31/1990 .
Ca urmare pentru a intra in posesia bunurilor societatii va trebui sa numiti un lichidator care sa radieze soc !
Art 237
(6) La data rămânerii irevocabile a hotărârii judecătoreşti de dizolvare, persoana juridică intră în lichidare, potrivit prevederilor prezentei legi.@
(7) Dacă în termen de 3 luni de la data rămânerii irevocabile a hotărârii judecătoreşti de dizolvare nu se procedează la numirea lichidatorului, judecătorul delegat, la cererea oricărei persoane interesate, numeşte un lichidator de pe Lista practicienilor în reorganizare şi lichidare,
Are dreptate colegul Adrian Stoica. Procedura in urma dizolvarii judiciare este premergatoare lichidarii prin numirea lichidatorului in conformitate cu art. 237 din Legea nr. 31/1990 a societatilor comerciale, republicata.
daca nu aveti datorii , cereti insolventa si intrati in posesia bunurilor daca sunteti actionar
carmenmur a scris:

daca nu aveti datorii , cereti insolventa si intrati in posesia bunurilor daca sunteti actionar

Cum sa ceara deschiderea procedurii insolventei daca nu are datorii ??
Nu cred ca trebuie sa citesti legea 85/2006 privind procedura insolventei ca sa intuiesti ca este un nonsens
Cred ca Carmen a vrut sa zica ca dupa plata datorii... Evident. Dar in orice caz nu e vorba de insolventa, e vorba de lichidarea, adica partajarea bonuri restante intre asociati, dupa ce au platit, insist, toate datoriile. Daca sunt toti asociati de acord e posibil lichidarea fara lichidator doar daca nu se pronunta dizolvarea judecatoreasca. Puteti va duceti la infatisariea si spuneti situatia si cereti un termen pentru a plati toate datoriile. Dar mai bine angajati un avocat de unde sunteti sa va reprezinte.

Alte discuții în legătură

Radiere firma help! bialuca1978 bialuca1978 Am o mare rugaminte daca ma puteti ajuta Problema mea este in felul urmator: am o firma a carei activitate este suspendata incepand cu ianuarie 2008. Am depus ... (vezi toată discuția)
Dizolvare srl apeiron2 apeiron2 Daca vrea sa-mi raspunda cineva.Prin ce procedura bunurile unui srl se va trece in proprietatea unicului asociat in caz de dizolvare a srl-ului? (vezi toată discuția)
Dizolvare s.r.l lily_1976b lily_1976b va rog sa ma idrumati sa urmez pasii unei dizolvari a unui s.r.l care detine o cladire (vezi toată discuția)