Buna seara,
am o societate la care nu am mai depus nimic de 2 ani deoarece am plecata din tara,societatea are un teren si o cladire proprietate,acum am intrat pe portalul tribunalulu si am vazut ca exista un proces cu ORC pentru dizolvare societate,eu acum ce ar trebui sa fac sa nu pierd cladirea? unde ar trebui sa ma duc mai intai?
Dupa dizolvarea judiciara in baza art. 237 Din Legea nr. 31/1990 nu se poate face lichidarea societatii fara lichidator. Eventual dupa trecerea termenelor legale in care ar trebui sa se numeasca lichidatorul se poate solicita instantei radierea societatii, fara lichidator.
Din ceea ce a spus ancaalina, inca nu exista o sentinta definitiva.
Si chiar daca exista o sentinta definitiva de dizolvare a societatii, nu este vorba de insolventa, exact cum precizeaza si dl. avocat alvarolipo.
Si in aceasta situatie se aplica prevederile legii 31 din 90 art 235
(1) In societatile in nume colectiv, in comandita simpla si in cele cu raspundere limitata, asociatii pot hotari, o data cu dizolvarea, cu cvorumul si majoritatea prevazute pentru modificarea actului constitutiv, si modul de lichidare a societatii, atunci cand sunt de acord cu privire la repartizarea si lichidarea patrimoniului societatii si cand asigura stingerea pasivului sau regularizarea lui in acord cu creditorii.
(2) Prin votul unanim al asociatilor se poate hotari si asupra modului in care activele ramase dupa plata creditorilor vor fi impartite intre asociati. In lipsa acordului unanim privind impartirea bunurilor, va fi urmata procedura lichidarii prevazuta de prezenta lege.
(3) Transmiterea dreptului de proprietate asupra bunurilor ramase dupa plata creditorilor are loc la data radierii societatii din registrul comertului.
(4) Registrul va elibera fiecarui asociat un certificat constatator al dreptului de proprietate asupra activelor distribuite, in baza caruia asociatul poate proceda la inscrierea bunurilor imobile in cartea funciara.
Deci nu este necesara numirea lichidatorului daca sunt indeplinite aceste conditii din lege.
Chiar daca dizolvarea se face in baza art. 237, lichidarea se face in baza art 235. Dizolvarea si lichidarea sunt 2 probleme diferite.
Doamne..in ce tara traim? am fost ieri la tribunal,unde nu am putut afla nimic,deoarece nu gaseste nimeni sentinta.....,am fost la registrul comertului,desi ei m-au dat in judecata....nu au nici sentinta nici nu stiu in ce stare se afla,la ei in calculator apare "in dizolvare", am fost la financiar nu au vrut sa-mi primeasca banii pe impozitul pe cladire deoarece nu am declaratiile depuse,am fost la fisc .....a trebuit sa fac o cerere sa-mi dea o lista cu ce am de depus........offf eu nu mai inteleg nimic...cum aflu in ce stare este soc mea?s-a dizolvat sau nu? unde sa merg sa aflu daca am un lichidator din oficiu sau nu?
Mai primiti o informatie discreta.
1 Hotararea AGA nu trebuie autentificata sau inregistrata undeva, pentru a avea o data certa.
2. Mai ales ca sunteti asociat unic, faceti un PV, o declaratie referitoare la impartirea bunurilor . Dupa plata tuturor datoriilor, chiar cu aducerea banilor de acasa, restul patrimoniului se imparte intre asociati. Si cum sunteti asociat unic, hotararea va fi luata in unanimitate, iar toti asociatii (adica singurul) primesc tot patrimoniul ramas.
3. Datati acest act inainte de pronuntarea sentintei.
Societatea d-voastra va fi dizolvata, aste este o treaba.
Dreptul de lichidare fiind alta treaba, ati facut-o inainte de dizolvare. In consecinta nu mai trebuie numit lichidator ca nu mai este nimic de lichidat, asociatii sau inteles singuri intre ei, conform legii.
Pentru teren si cladiri veti avea nevoie insa de autentificarea actelor la notar, deci nu uitati acest lucru.
Dizolvare srl
apeiron2
Daca vrea sa-mi raspunda cineva.Prin ce procedura bunurile unui srl se va trece in proprietatea unicului asociat in caz de dizolvare a srl-ului? (vezi toată discuția)