avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1140 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ordonanta presedintiala
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ordonanta presedintiala

In 7 oct 2010 sotia mea a introdus cerere de divort si a plecat de acasa la sora ei in lipsa mea, a luat si copilul minor – 3 ani - iar dupa 11 zile a depus cerere de ordonanta presedintiala pentru integrare in casa impreuna cu copilul si in acelasi timp evacuarea mea. Motivul : violente fizice si psihice din partea mea. Total neadevarat. Practic este vorba despre dorinta ei de a fi « independenta » in cadrul familiei – sa faca ce vrea, cand vrea, sa mearga unde si cand vrea independent de mine – lucru cu care nu am fost de acord ; practic asta este motivul cererii de divort pentru a ma «speria « si a-i face pe plac. Stiu ca pare cusuta cu ata alba, dar in pacate asta este realitatea.
Ordonanta s-a judecat la Judecatorie, s-au administrat probe si martori; Din partea ei, martorii au spus ce le-a relatat ea (violente repetate), niciunul din ei nu ma cunoaste, nu ne-a vazut vreodata impreuna, nu ne-a auzit nici macar vorbind.
Din relatarea martorilor mei, cunostinte comune (o verisoara a mea si o prietena) si cu care ne vedeam foarte des, a reiesit ca ea este cea care provoca discutiile intre noi.
In plus a spus cas ta cu sora intr-un apartament cu o camera (am adus extras CF din care reiese realitatea ca are 2 camere).
Procesul a avut 2 termene, iar solutia a fost admiterea cererii sotiei. Motivarea: nu putem convietui pentru ca asa au povestit martorii ei, ea sta cu sora intr-un apartament cu o camera (nu s-a luat in considerare extrasul CF depus de mine).
Am depus recurs, iar acum vrea sa ma execute silit. Dosarul de recurs este depus de 5 zile si s-a blocat – nu a ajuns la tribunal.
In cateva zile va trebui sa fiu evacuat (de fapt sa plec din apartamentul comun).
Precizez ca sora ei este judecator la Judecatoria unde s-a judecat dosarul meu.
Ce sa fac in continuare ? Sa cer o stramutare ? Avocata imi dau seama ca nu vrea stramutarea desi eu asa consider ca voi putea avea o judecata dreapta…

Multumesc
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 21:08, 18 Martie 2011
In principu ,da, exista o suspiciune si mai pot fi si altele.
Din fericire, si pe buna dreptate, recursul a fost admis.
Acum mai e ceva: sotia s-a mutat in apartament acum 3 luni imediat dupa pronuntarea solutiei la ordonanta, iar eu am fost evacuat ocazie cu care i-am dat randul meu de chei de la intrare.
Acum refuza sa mi le dea inapoi, iar eu nu pot intra in casa. Mentionez ca apartamentul este proprietate comuna.
Am copia minutei deciziei prin care se respinge cererea ei de ordonanta presedintiala. Ce pot face dpdv juridic pentru a intra in casa?
Multumesc
Ultima modificare: Vineri, 18 Martie 2011
costinpop, utilizator
Mergeti cu executorul si spargeti usa.predati-ii si ei niste chei
Pentru asta ar trebui sa incep un nou proces (de executare) si in urma acestuia sa vin cu executorul sau...?
Formulati plangere penala pentru savarsirea infractiunii prev de art.320 al.1 teza a II-ac.pen.-tulburarea folosintei locuintei, avand in vedere ca imobilul este bun comun si pana la ramanerea definitiva si irevocabila a actiunii de partaj aveti dreptul in egala masura sa folositi imobilul.
Plangerea trebuie dovedita cu martori si inscrisuri.
Actiunea penala se pune in miscare prin formularea plangerii prealabile si se depune la parchetul de pe langa instanta careia i-ar reveni competenta sa judece cauza in fond sau la politie.
Consultati avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stramutare proces geco geco Buna ziua. Se poate cere recursul la o alta Curte de apel dintr-un judet diferit de al Tribunalului in care s-a judecat pe fond?Unde se face o eventuala ... (vezi toată discuția)
Durata cerere stramutare! anamariapricop anamariapricop Va salut pe toti forumistii de pe acest site!Problema mea este urmatoarea...ma aflu intr un litigiu de munca si procesul se desfasoara in alt oras f departe de ... (vezi toată discuția)
Cum sa fac o evacuare ?! uwritetherules uwritetherules Buna ziua. Sunt proprietarul unui imobil obtinut prin contract de vanzare-cumparare incheiat intre mine si o ruda, in urma cu 2 ani. Mentionez ca fostul ... (vezi toată discuția)