avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Imprumut - inscris
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Imprumut - inscris

am scris pe o coala de hartie faptul ca ma oblig sa dau o suma de bani unei persoane (nu am precizat termenul) ,fara martori si fara notar. are valoare inscrisul in fata instantei de judecata? (presoana respectiva m-a dat in judecata)
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:05, 10 Decembrie 2010
nu am fost niciodata notificat de creditor
liubcic_1988 a scris:

si daca au trecut mai mult de 3 ani?


Daca au trecut mai mult de 3 ani de la data scadentei ati scapat in caz de proces.
Insa nimic nu va impiedica sa reternati banii de buna voie.
Daca va da in judecata incercati sa mergeti cu actele la un avocat sa le analizeze.Nu este obligatoriu sa il angajati dupa ce il consultati.

avocat Claudiu Lascoschi
nu e vorba doar de notificare. daca in decursul celor 3 ani ati returnat orice suma de bani si ati primit semnat o chitanta de primire, cei 3 ani decurg din nou de la data acelei chitante.
Nu cred ca a dat niciun ban in cei 3 ani...
Dar, asa este ar incepe sa curga un nou termen de prescriptie dupa ce ar fi facut o plata...daca a facut-o...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expertiza grafoscopica a semnaturii unui document in copie Irinel Antoniu Irinel Antoniu Reclamantul depune un contract in copie, cu mari obligatii financiare pentru parat. Reclamantul sustine copia contractului cu un martor care declara ca l-a ... (vezi toată discuția)
Conflict de munca coracfg coracfg buna ziua....ma numesc cornelia. am lucrat la o societate unde am fost data afara ca am cerut drepturile salariale si C.O.spre stupoarea mea am constatat ca nu ... (vezi toată discuția)
Verificarea de scripte prevăzută la art.177-184 vechiul c.p.c. viktorV viktorV Verificarea de scripte prevăzută la art.177-184 vechiul C.P.C., se aplică în procedura civilă pentru falsul în înscrisuri, falsul material în ... (vezi toată discuția)