avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1238 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Atributii administrator
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Atributii administrator

Buna ziua,

Sunt administrator-contabil la o Asociatie de Proprietari si am intampinat o problema. Din 01.12.2009 am inceput sa lucrez la aceasta asociatie pe postul de contabil, iar din 01.05.2010 pe postul de adm-contabil, in urma examenului sustinut la Primarie.
Problema este urmatoarea: Asociatia a avut un proces cu CET-ul din 2006 (banuiesc, din spusele presedintelui). In acea perioada era alt presendinte, iar din 2007 a preluat actualul presendinte. In acesti ani acesta a luat parte la aceste procese, a facut recurs de 2 ori; unul l-a pierdut, iar la al 2-lea nu s-a prezentat. Procesul s-a incheiat in perioada mai-iunie. Am trimis la toti locatarii implicati citatii, dar acestia revoltati au spus ca nu achita debitele, invocand ca presedintele nu a sustinut cauza.
Intrebarea mea este ca administrator in ce masura sunt implicata pentru debitele care nu s-au achitat nici la ora actuala? Restantele le evidentiez in lista de plata, deci locatarii sunt instintati. Presedintele se disculpa si imi spune sa ma implic ca datoriile sunt ale asociatiei (acest lucru este adevarat), dar daca el ca si presedinte nu-si asuma responsabilitatiile potrivit legii?!! (Reprezinta asociatia de proprietari impotriva unor terti, inclusiv in actiunile judecatoresti initiate de asociatie impotriva unui proprietar, membru al asociatiei, care nu si-a indeplinit obligatiile statutare fata de asociatie, sau in procesele initiate de unul dintre proprietari, care contesta o decizie a asociatiei). I-am spus sa faca sedinte, sa vada parerile locatarilor, si apoi sa i-a o decizie, sa dea in judecata pe fiecare proprietar, dar nu i-a atitudine.
Va rog sa ma ajutati cu o solutie la aceasta problema, si un sfat in vederea acestui proces (ce pot face, sa-i dam in judecata, ce sa facem?!).

Va multumesc mult si astept un raspuns cu nerabdare.
Cel mai recent răspuns: LocatarB , utilizator 17:08, 12 Decembrie 2010
Daca dv. functionati la o asociatie in care oamenii nu platesc apa calda si caldura la furnizor pe motiv ca sunt suparati pe presedinte....mai bine lasati-i sa se descurce singuri cu furnizorul, care va sfarsi prin a le opri utilitatile....si duceti-va si cautati-va de lucru in alta parte!
Pai nu ca ei platesc numai apa rece pt ca nu mai au legatura cu cet ul , au centrale termice, si au contracte individuale cu distrigaz ul.
Ce reprezinta acea factura de la CET ? Poate este vorba de incalzirea partilor comune. Faptul ca toate apartamentele au centrala termica a fost facut cunoscut CET-ului? Toate apartamentele si-au montat centrale termice in acelasi timp? Aveati contor de scara in perioada facturata de CET?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proprietar cu contract individual datornic la cet chrissttina1982 chrissttina1982 Buna ziua. Va rog sa ma lamuriti si pe mine intr-o problema: Sunt administratorul unei asociatii de locatari si am un datornic la CET, mentionez ca acesta are ... (vezi toată discuția)
Coeficient penalitati intretinere! radu_ro1985 radu_ro1985 Vin si eu cu o mica problema, referitoare la penalitatile care se aplica pentru intarzaierile pentru neplata la timp a cheltuielilor de intretinere! Spre ... (vezi toată discuția)
Fortarea platii intretinerii prin hotararea asociatiei de proprietari Mihnea_Vilceanu Mihnea_Vilceanu Speta, pe scurt: Furnizorul de energie CET Iasi obtine poprirea unui cont al administratorului contractat (INAAP) de catre o asociatie de proprietari. ... (vezi toată discuția)