Buna ziua. Lucrez ca gestionar intr-un magazin care vinde produse de papetarie. O data la cateva luni se face inventar la care de fiecare data se iese minus 2-3 mii lei, bani care mi se imputa din salaiu. Problema e ca nu exista un inventar la care sa nu iasa minus acestre sume destul de mari. Cum as putea sa verific daca aceste inventare sunt corecte sau nu ? Sefa mea are si un depozit de produse de papetarie si tot timpul face transfer de produse dinspre depozit spre magazin si invers.
Ce trebuia sa intelegeti este ca nu ITM-ul poate dispune restituirea sumelr su imputarea lor din salariul celor ce se fac vinovati , si doar instanta, in urma unui proces.Oricum , retinerea fara hot jud. este ilegala si daca erati vinovat
am inteles. si sa zicem ca angajatorul ma actioneaza in instanta si dovedeste ca in urma inventarului lipseste o suma de bani, pana la urma instanta ma va obliga sa achit angajatorului lipsa respectiva, nu ? + eventuale cheltuieli de judecata ? as vrea mai multe detalii va rog
Faceti actiune in instanta care se depune la Tribunalul in a carui raza aveti domicilu, aceasta fiind scutita de plata taxelor judiciare.
Puteti depune in acelasi timp si o sesizare la ITM.