avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... partaj mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

partaj mostenire

Buna!Ma numesc D. Ioana,si as avea o speta de rezolvat.A proprietarul unui apartament impreuna cu sotia B,decedeaza.A si B au 2 copii din casatorie.Care vor fi cotele fiecaruia asupra apartamentului si in cat timp se poate face succesiunea de la data decesului lui A?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 13:53, 13 Martie 2008
Ce inseamna certificat de mostenitor dupa autor pe baza caruia faceti mostenirea? Si celalalt certificat ce mai e, dupa cine e? Nu inteleg, Bogdan... Veti explica putin?
Am inteles, la a V-a citire... Doar ca nu era punctuatie, nimic si... #-o

Luci, se poate vinde un bun determinat dintr-o mostenire nedezbatuta, caci e o universalitate care se poate administra de sezinari insa... e mai riscant pentru cumparator, mai ales daca nu exista acceptari exprese ale mostenirii si nici certificat de calitate... Iar ca sa pui un curator al averii... #-o Mai bine mergi pe dezbatere.

Normal e sa faceti certificatul si apoi sa vindeti. Daca faceti succesiunea in 2 ani de la deces, mai scapati de niste taxe. deci, nu amanati prea mult...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul cota parte din succesiune rrobert rrobert Avem un intreg, doi parinti si trei copii. Unul din parinti decedeaza. Care este cota parte ce revine fiecaruia dupa deschiderea succesiunii ? Un avocat ... (vezi toată discuția)
Succesiune VioricaC VioricaC Buna seara, Suntem 2 mostenitori si nici nu are copii. Sora mea este casatorita . iar sotul are 2 copii din prima casatorie. Si eu sunt casatorita Ambii ... (vezi toată discuția)
Succesiune cordun cordun buna ziua am si eu o nelamurire. Apartamentului in care locuiesc a fost cumparat in 1997 si sunt trecuti ca proprietari socrul si sotul meu. locuim in ... (vezi toată discuția)