avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1013 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Actiuni impotriva ordonantelor guvernului
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Actiuni impotriva ordonantelor guvernului

Actiunile impotriva ordonantelor guvernului conform legii 554/2004 ,trebuie insotite obligatoriu de eceptia de constitutionalitate?
Cel mai recent răspuns: stelian67 , utilizator 09:04, 31 Decembrie 2010
[ link extern ]

Aici gasiti textul ordonantei integral ,ma indoiesc ca veti gasi vreo prevedere care sa va dea dreptate in ceea ce afirmati dar .............. calea cautarii va este deschisa. Asta ca un prim raspuns.
Chestiunea care intradevar prezinta interes pentru mine ,motiv pentru care am deschis acest topic , este daca ACTIUNILE IMPOTRIVA ORDONANTELOR GUVERNULUI , asa cum sunt prevazute in legea 554/2004 art.9 ,a contenciosului administrativ si fiscal ,TREBUIE INSOTITA OBLIGATORIU DE EXCEPTIA DE CONSTITUTIONALITATE, asta este tot ce ma intereseaza.
Din aceste motive ma vad silit sa precizez ca sunt complet dezinteresat de interpretari ,dupa ureche , ale legii mentionind ca in acest caz singurele "acte in regula " care trebuie sa le aiba soferul sunt permisul de conducere , buletinul si certificatul de inmatriculare al masiii insotit de delegatie,primul pentru asi dovedi dreptul de a conduce , al doi-lea pentru asi dovedi identitatea, si ultimul pentru a dovedi ca are dreptul de a conduce acea masina .
Multumesc tare mult pentru PAREREA dvs ,dar din pacate ea nu este nici la subiect si mai mult decit atit nu e sustinuta de vreo prevedere legislativa.
Incep sa cred ca poporul asta care in totalitatea lui se pricepea mai acum citiva ani la fotbal si politica ,a facut progrese mari si ,la acest moment, toti avem impresia ca ne pricepem si la avocatura ,neintelegind bineinteles ca toate sustinerile ,in aceasta meserie , TREBUIE MOTIVATE IN DREPT.
Obligatia de plata ii revine proprietarului.
"ART. 7
Responsabilitatea achitării tarifului de utilizare şi deţinerea rovinietei valabile revin în exclusivitate, în cazul utilizatorilor români, deţinătorilor menţionaţi în certificatul de înmatriculare, în cartea de identitate, în documentele vamale sau în alte documente oficiale, iar în cazul utilizatorilor străini, acestea revin în exclusivitate conducătorului auto al vehiculului."
Obligatia de a conduce cu toate actele in regula ii revine soferului.
"ART. 8
(1) Fapta de a circula fără a deţine rovinietă valabilă constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă."

Unde anume nu am dreptate?
Nu sunt avocat si nici nu am pretentia - sunt deschisa spre a invata.

Si, pentru a fi la obiect, citez din 554/2004:
" Art. 9
(1) Persoana vatamata intr-un drept al sau ori intr-un interes legitim prin ordonante sau dispozitii din ordonante introduce actiune la instanta de contencios administrativ, insotita de exceptia de neconstitutionalitate. "
Ultima modificare: Vineri, 31 Decembrie 2010
mikas, utilizator
1).Ok, si unde este vorba despre obligatii ale conducatorului auto? ca eu chiar u am observat.
2). Art 9 alin 5 din legea 554/2004
(5) Actiunea prevazuta de prezentul articol poate avea ca obiect acordarea de despagubiri pentru prejudiciile cauzate prin ordonante ale Guvernului, anularea actelor administrative emise in baza acestora, precum si, dupa caz, obligarea unei autoritati publice la emiterea unui act administrativ sau la realizarea unei anumite operatiuni administrative.
- Alineatul (1) a fost modificat prin art. unic din Legea nr. 100/2008.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda pentru rovigneta stelian67 stelian67 Am fost sanctionat eu personal ,procesul verbal intocmit pe numele meu,pentru lipsa rovigneta la fiind la volanul unui autoturism al firmei ,inmatriculat in ... (vezi toată discuția)
Atacare oug 14/2014 in contencios administrativ machis machis Suntem o societate de transport public local şi dorim să atacăm in contencios administrativ OUG 14/2014 privind acciza la carburant. Potrivit acestei ... (vezi toată discuția)
Daune morale ContSters6135 ContSters6135 Buna seara! am si eu o dilema. un profesor de la liceu nu a vrut sa-si faca card pt. primirea salariului. era o ordonanta care impunea acest lucru, ca plata ... (vezi toată discuția)