avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... refuzul semnarii actului aditional
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

refuzul semnarii actului aditional

Ce se poate intampla daca angajatii refuza, in grup, semnarea actelor aditionale de modificare ilegala a programului de munca; ce se intampla daca refuza semnarea noilor fise de post in care sunt obligati sa presteze munci in afara pregatirii lor?
Cel mai recent răspuns: mari-ana , utilizator 10:32, 17 Martie 2008
Trist dar adevarat ... Un lucru este clar in aceasta situatie : angajatii care nu semneaza actele aditionale nu vor mai avea viata buna in firma respectiva - asta in cazul in care raman in continuare angajati, pentru ca depinde mult si de numarul din care e format grupul si de posturile pe care le ocupa (daca sunt posturi cheie, e putin probabil sa le desfiinteze, mai ales ca in astfel de posturi sunt angajati si oameni cheie, la care nu renunti asa de usor si asta nu in ideea angajatorului - bun samaritean, ci dintr-un motiv simplu si practic : va fi foarte greu sa gasesti inlocuitori). Cred ca varianta aleasa de angajator va depinde mult si de unitatea grupului respectiv - daca intr-adevar vor merge pana la capat impreuna, s-ar putea ca angajatorul, asa cum a spus si Lory, sa se resemneze, pe termen scurt insa, pentru ca pe termen lung este posibil ca angajatorul sa ,,sparga" grupul respectiv si pe masura ce va gasi inlocuitori, sa scape de cate unul - pentru ca atunci cand e vorba de profit, oamenii sunt foarte hotarati.
nu cred ca o sa gasiti salariati atat de uniti incat sa refuze toti semnarea actelor aditionale. Dar chiar si dupa semnare se poate sesiza ITM-ul cu faptul ca nu se respecta C. muncii.
Pe termen lung angajatorii nu mai trebuie incurajati sa treaca cu vederea prevederile legale si contractuale... Altfel degeaba se ma negociaza CCMN.
Eu cred ca trebuie schimbata mentalitatea asta a salariatilor de a inghiti orice din partea unui angajator.... Sunt si alte locuri de munca si angajatori care respecta legea si munca angajatilor.
multumesc pentru lamuriri!!

colectivul format din 14 persoane tinere,cu studii superioare, a hotarat sa lupte pentru castigarea drepturilor: inainte de aceasta existau doua solutii: fie pleaca toti, fie lupta; tin sa mentionez ca aceasta situatie tine de mult timp, dar cei care au incercat sa riposteze au fost constransi sa plece, de aceea cam 10 persoane se "ruleaza" intr-un an: probabil ca suntem putin naivi sa credem ca vom avea castig de cauza, dar consideram ca mai putem face ceva, inainte de a emigra...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program de lucru, zile libere consecutive și ore de noapte aba1011 aba1011 Bună seara din nou, Mă adresez la dvs cu o nouă problemă și înainte să discut cu angajatorul sau să fac vreo reclamație la ITM vreau să fiu sigur ... (vezi toată discuția)
Ore lucrate in week-end oana72 oana72 Buna ziua! Va rog sa imi spuneti daca sunt obligata la plata unui spor pentru orele lucrate sambata, sau duminica ( 8 ore / zi) , in conditiile in care ... (vezi toată discuția)
Pot avea probleme cu itm-ul daca lucrez sambata? bughyy86 bughyy86 Buna ziua! Am o problema la locul de munca! Am semnat un contract pentru 8 ore pe zi, 5 zile pe saptamana. Problema este ca mi se cere sa vin si sambata cateva ... (vezi toată discuția)