avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1141 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Achiziţii şi livrări ... achizitii intracomunitara
Discuție deschisă în Achiziţii şi livrări intracomunitare

achizitii intracomunitara

Am urmatoarea problema: la data de 28.01.2008 au fost emise 5 facturi reprezentand marfuri, din Ungaria catre o firma din Romania. Data livrarii marfurilor se face in luna februarie, martie aprilie, mai . Adica firma din Romania primeste factura fara marfa. Mentionez ca facturile au fost intocmite in luna ianuarie,din cauza maririi preturilor de la 01 februarie .
Cum si cand fac receptia, cu ce data? Cu ce curs? Este legal? Ce trebuie sa fac?
Buna seara tuturor!!!
Deoarece este prima data cand ma confrunt cu asa ceva,va rog mult,daca mai gasiti o picatura de timp, sa ma corectati deoarece nu stiu daca am inteles bine din ce am citit:
1- am inteles problema cu factura,invoice-ul si .....aproximativ tva. adica tva din factura am inteles dar in alta parte nu sunt sigura.
2- fac factura cum m-a invatat ghola,ok?...ok! dar.......inteleg ca daca cel de acolo (clientul) este platitor de tva, atunci se face taxare inversa, daca nu este, atunci trebuie sa ne plateasca tva-ul? #-o. am inteles ca in statele membre se face tax. inv. (nu la toate) si acest serviciu nu este scutit .
3- codul valid este RO...... cum la rep. elena este EL.....?
Nu stiu daca m-am exprimat bine,sper ca da.
Imi cer scuze inca o data pentru nestiinta si neintelegerea corecta a C.F. si a legislatiei dar.....nu vreau sa raman in intuneric si daca am pornit pe acest drum, voi merge pana la capat cu ajutorul dumneavoastra.
Va multumesc mult,mult pentru tot si sper sa nu va suparati pe mine cand se intampla sa insist!

Conform art. 133 al. (2) lit. g) pct. din Codul fiscal locul acestor servicii de consultanta este locul unde clientul caruia ii sunt prestate serviciile işi are sediul. In consecinta operatiunea nu este impozabila in Ro., urmand ca factura sa fie fara TVA. Derogarea de la regula de baza cu privire la locul prestarii serviciilor (la sediul beneficiarului) funcţioneaza in acest caz doar daca, clientul are un sediul fix in Comunitate, si este o persoana impozabila care actioneaza ca atare.
Bna dimineata tuturor!!!

Multumesc mult ghola!!!!
Cu tot respectul pentru dumneavoastra, va urez tuturor o zi cat mai placuta,linistita, cu mult spor si realizari!
Maria!
maria3000 a scris:

Bna dimineata tuturor!!!

Multumesc mult ghola!!!!!


Cu multa placere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Curs valutar inregistrare facturi Natalia.Fomov Natalia.Fomov Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o informatie in legatura cu inregistrarea in contabilitate a facturilor externe primite. Ca regula generala, facturile ... (vezi toată discuția)
Factura fiscala mitrache_v mitrache_v Buna ziua si La multi ani! Va rog frumos sa imi spuneti si mie care este articolul din codul fiscal unde spune ca facturile fiscale se emit in 3 exemplare (una ... (vezi toată discuția)
390 vies Nicoletamaria Nicoletamaria buna ziua1 am o factura din Germania emisa pe 29.01.2010 am platit pe 15.01.2010 in baza unei fact proforme emisa la 15.01.2010. marfa a sosit pe ... (vezi toată discuția)