avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... speta
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

speta

O persoana X , in anul 2001 termina facultatea de drept. Licentiata in drept este angajata la o soc. din Galati ca Functionar administrativ pana in 2004 -februarie.
In perioada 2001- 2004 persoana efectueaza lucrari de specialitate in domeniul juridic. Din punctul meu de vedere functia pe care trebuia angajata era consilier juridic, sau simplu jurist.
In anul 2004 este angajata de o alta soc. dar nici aceasta pe post de jurist ci de referent.
In anul 2005 persoana da examen la Baroul Bucuresti si devine avocat (stagiar mai intai si apoi avocat cu drepturi depline.)
Intrebare-
Ce poate face aceasta persoana legal ca sa-i fie recunoscuta si evidentiata in cartea de munca, perioada 2001-2004 pe funtie de jurist ?
Eu nu am gasit solutii.
Cel mai recent răspuns: ContSters42967 , utilizator 19:32, 21 Martie 2008
O solutie ar fi sa-i fie modificata functia pe care a fost incadrata la cele doua societati. Asa cum a fost angajata pe functiile respective nu are cum sa-i fie recunoscuta acea perioada ca jurist.
Elis nu se poate modifica, cei de la ITM nu primesc asfel de modificari retroactiv, cu toate ca este vorba de o soc. com. si nu de stat. Eu am propus o amenda ca sanctiune dar nu vor cei de la ITM.
ghola,
Aplicarea sanctiunilor pentru acea perioada este prescrisa .....;)
Deci se poate rezolva ..... caz intalnit de mine la un ITM ....... au primit actele respective si s-a decis modificarea functiei ......
Intai de toate ar trebui ca societatea sa si vrea sa modifice,daca dorea ca salariata sa aiba functia respectiva o angaja de atunci , chiar daca ar fi deacord nu vad cum s-ar putea face modificarea. Persoana respectiva a acceptat functia respectiva iar activitatea desfasurata nu i-a permis decat cel mult sa redacteze anumitea acte ceea ce nu este chiar echivalent cu activitati juridice.
Posibil ca ITM sa primesca o modificare a functiei retroactiva dar nu pentru o asa mare perioada si nici dupa un atat de mult timp trecut. Si eu am inregistrat o schimbare a functiei retroactiv pe cateva luni nu ani.
dar atata timp cat a dat examen lA BAROU SI E AVOCAT...LA CE I MAI TREBUIE ACEA RECUNOASTERE CA A LUCRAT CA JURIST???
in ceea ce priveste functia vorbeste cu cei din conducerea societatii si SE POATE face orectificare pe cartea de munca

Alte discuții în legătură

Pot angaja ca jurist pe cineva care nu are licenta? Cristina_M Cristina_M Buna ziua. Intrucat nu am gasit in legislatie raspunsul dorit sau nu am cautat unde trebuia apelez la amabilitatea dumneavoastra. Doresc sa angajez o ... (vezi toată discuția)
Carnet de munca aura-octav aura-octav buna ziua, Va rog frumos sa ma ajutati cu urmatoarea problema.In anul 2006 am primit decizie de sef transporturi, eu am semnat la data respectiva decizia si ... (vezi toată discuția)
Cum trebuie sa sune actiunea? allexandru83 allexandru83 Intrucat institutia nu avea la acea data (2007) aprobat in organigrama un post de consilier juridic, o persoana este recrutata si incadrata ca functionar ... (vezi toată discuția)