avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1091 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Hotarare judecatoreasca vs banca
Discuție deschisă în Executare silită

Hotarare judecatoreasca vs banca

Am divortat de sotia mea in unma cu mai mullt de un an. Ne-am inteles in toate privintele, am facut o intelegere la notar si asa am pus capat proceseler de divort si partaj. Apartamentul dobandit prin credit ipotecar ia revenit ei si s-a obligat sa preia intreaga datorie. Problema mea e ca nu a schimbat actele la banca eu nemaiputand contracta nici un fel de credit. Fosta sotie nici nu vrea sa auda de schimbat documentele. Ce as putea sa fac in privinta asta. Multumesc anticipat pt eventualele raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: Mihai Costache , Avocat 15:49, 15 Decembrie 2010
Gabi, trebuie sa le faci totul in scris frumos, iei nr. de inregistrare la banca. Fa-o prin avocat care sa dea o nota mai aparte hartiei, banca sa inteleaga faptul ca nu e de jucat si poate risca un litigiu in acest caz. Litigiu pe care-l pierde 100%
de dragul spetei, care este interesanta: de ce banca ar pierde 100%? eu nu sunt de aceeasi parere ptr urmatoarele motive (i) contractul de credit semnat intre cele 2 parti (imprumutatii si banca) este legea partilor si nu este modificat de catre partajul avut loc intre soti, mai ales ca banca nu este parte a acestei tranzactii (ii) tranzactia nu este opozabila banii, ptr acelasi motiv.

atit timp cit contractul de credit nu este modificat, veti figura in evidentele bancii ca si imprumutat, cu obligatiile prevazute in respectivul contract. daca sotia dvs nu plateste, fata de banca sunteti un debitor care insa are un drept de regres impotriva fostei sotii in baza partajului. dar banca va poate executa silit fara nici o problema.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Coimprumutant mareboys mareboys am facut un imprumut de la banca in care sotia este coimprumutant. as dori sa stiu daca in urma unui eventual divort pot optine o hotararejudecatoreasca prin ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! am divorțat acum câțiva ani și în urma partajului ... Erica13 Erica13 Bună ziua! Am divorțat acum câțiva ani și în urma partajului fostului sot i-a rămas apartamentul dobândit prin credit bancar, cu condiția sa preia ... (vezi toată discuția)
Nelamurire in caz de divort UTILIZ UTILIZ Buna ziua, Eu si sotia mea suntem in divort. A introdus divortul din vina exclusiva a mea, iar acum am ajuns la o intelegere sa schimbam actiunea in divort ... (vezi toată discuția)