avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 310 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA PFA, norma de venit, neinregistrat scopuri TVA, ce ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

PFA, norma de venit, neinregistrat scopuri TVA, ce implica depasirea pafonului

Buna, sunt PFA, norma de venit, neinregistrat in scopuri de TVA. Facturez doar pentru o firma din SUA, servicii informatice; as dori sa stiu ce anume implica depasirea plafonului TVA (119.000 RON)? 24% din ce incasez reprezinta TVA si trebuie sa-l vars statului sau serviciile fiind prestate in Romania pentru o firma din SUA TVA-ul ar fi 0?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: alexberi , utilizator 19:36, 9 Iunie 2011
atentie daca sunteti nou infiintata in vederea depasirii plafonului de 118.600lei se face media pe luna si se inmulteste cu luniile ramase din an, ATENTIE FF MARE si in anul urmator are dreptul la toata suma , SANATATE!
Buna seara

pt.Jester

Eu depun decontuirle in zero si fac factura cu TVA 0 catre o persoana din America , dar catre statul roman platesc TVA?

Multumesc


Dan Anca
Buna seara

Pana la urma platesti TVA catre stat daca facturezi cu 0 catre firma americana?
As vrea sa stiu pentru ca trec printr-o situatie asemanatoare si nu stiu cum sa ma descurc.

Multumesc

Dan Anca

0746118967

decontul cu 0 se depune doar daca esti platitor de tva in romania.

..... si daca facturati numai catre sua fara tva, iar in decont la total taxa colectata aveti "zero", ce sa platiti statului roman? mai degraba veti avea decont negativ, pe minus, deci tva de recuperat.
in primul rand daca nu esti platitor de tva nu ai treaba cu TVA la facturare decat daca depasesti 10.000 euro achizitie intracomunitara in anul in cusr si daca realizezi ca medie pe luni proportional 35.000 euro cifra de afaceri.

daca esti platitor de tva atentie exista excepti in a nu plati tva daca cei doi fac parte din statele membre U.E...va recomand sa sunati obligatoriu la finate exista consilier tva pe STRADA a firmelor care va consiliaza GRATUIT si cu citate legislative, nu puteti merge mecanic sunt EXCEPTI de la obligativitatatea platii TVA pe factura , daca nu sunt membri UE automat platiti tva in vama in cazul importurilor.SANATATE!

Alte discuții în legătură

Cifra de afaceri roxu69 roxu69 Contul 7582 intra in cifra de afaceri pentru plafonul de tva? (vezi toată discuția)
Calcul cifra de afaceri plafon tva irina.tranoiu irina.tranoiu Buna ziua, O societate neplatitoare de tva presteaza servicii de programare software catre firme din RO si catre firme din SUA. Cum se calculeaza cifra de ... (vezi toată discuția)
Cota tva PetreAndrei PetreAndrei Buna, as vrea sa stiu si eu daca legea conform careia orice persoana sau firma care depaseste intr-un an de zile cota de tva si devine platitor de tva se ... (vezi toată discuția)