avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cartea de munca nescanata nu este acceptata de noul ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cartea de munca nescanata nu este acceptata de noul angajator

Buna ziua!
Cartea mea de munca nu a fost scanata pana la data de 30.11.2010 desi a fost tinuta de ITM si ar fi trebuit sa trimita la scanat toate cartile de munca ale firmei pt care am lucrat pana la 1.12.2010. Incepand cu 2.12.2010 lucrez la o alta firma care nu vrea sa-mi primeasca CM pe motiv ca e nescanata si daca ar duce-o la scanat ar plati amenda 1500 ron. E legal sa nu-mi accepte cartea de munca noul angajator? mie mi se pare un abuz. Nu vad de ce noul angajator ar primi amenda pt nescanare cand CM mea nu a fost la el pana la 30.11, ci dupa. Si nici nu inteleg de ce sa ma duc eu cu CM la Casa de pensii la scanat, ca persoana fizica, din moment ce sunt deja angajata la o firma.

va multumesc anticipat pentru ajutor!
Cel mai recent răspuns: ismi3ismi , utilizator 15:40, 10 Februarie 2011
Nimeni nu se poate apara invocand necunoasterea legii (nemo ignorare legem censetur).
freeelis a scris:

Nimeni nu se poate apara invocand necunoasterea legii (nemo ignorare legem censetur).

Acest principiu judecatoresc se poate aplica unei persoane,doua,trei,insa,cand este vorba de mii de persoane in aceeasi cauza de culpa....nu prea cred ca se potriveste.
Acest principiu este aplicabil tuturor , nu numai catorva persoane.
:offtopic:Ce am citit aici, ma lasa fara cuvinte...cui i se da amenda...din ce motiv...oribil...
Unii functionari publici nu numai ca isi merita soarta, dar cred ca ar trebui sa returneze salariul pe care l-au luat...deci...
namiru a scris:

:offtopic:Ce am citit aici, ma lasa fara cuvinte...cui i se da amenda...din ce motiv...oribil...
Unii functionari publici nu numai ca isi merita soarta, dar cred ca ar trebui sa returneze salariul pe care l-au luat...deci...

Este vorba despre nepredarea carnetelor de munca in vederea scanarii ... termenul limita a fost 30 noiembrie 2010.
Nepredarea carnetelor de munca constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 1500 lei la 5000 lei in cazul persoanelor juridice si cu amenda de la 300 la 600 lei, în cazul persoanelor fizice.

Alte discuții în legătură

Carnete munca eujad eujad ce carnete de munca tb duse la ITM pentru scanat?lka sfarsitul inscrierilor tb pusa stampila si semnatura conducatorului societatii? (vezi toată discuția)
Carte de munca PIAFENTA PIAFENTA Sunt bugetar si pana acum cartea de munca am pastrato personal acasa ,de curand am fost anuntat ca trebuie sa merg cu cartea de munca la nustiu care casa de ... (vezi toată discuția)
Somer - scanare carnet de munca Muresan Felicia Muresan Felicia Daca o persoana este somera (dupa 35 ani vechime),pana in aprilie 2011 si trebuie sa prezinte lunar pentru stampilare,cartea de munca,carnet somaj si act de ... (vezi toată discuția)