Pana la urma, sunt cererile de consultanta utile si aducatoare de bani pentru consultanti?
Primiti constant cereri de consultanta? Daca da, sunt ele concretizate in clienti ai afacerii dumneavoastra?
Stiu, raspunde cine poate. :)
Pe mine ma intereseaza pentru ca nu imi dau seama in ce masura e o chestie care mananca timp si nu da nimic inapoi sau e o chestie utila care, pe langa timp mancat, aduce si bani.
Da, super tare chestia cu pastratul in forma... Cu a doua afirmatie nu sunt de acord, fiecare are dreptul sa-si inchipuie ce vrea in legatura cu un forum, odata ce nu e contrazis prin regulament sau altfel.
De ce sa nu cred ca e o initiativa privata sa ma ajute pe mine gratis, ca user? De ce sa nu cred ca oamenii astia sunt platiti de forum ca sa stea sa-mi dea mie raspunsuri? Ca saitul sa mai faca ceva bani din publicitatea de pe langa?
Da, cred ca nu e destul de clar nici ca acele consultatii nu sunt gratuite si nici ca nu e musai ca cineva sa le raspunda sau sa le raspunda bine.
Cred ca in formularul acela de contact ar trebui sa fie scris ceva de genul: pentru a stabili o intalnire si a afla onorariul dv., ceva... S-ar mai cerne dintre ele si, daca ar vedea ca se presupune a fi un onorariu pentru consultanta, evident ca onorariu se va presupune a fi si la un contact pe mail.
Editez ca sa spun cat de mult am fost blagoslovita cu vorbe tare frumoase de catre un domn care nu intelegea de ce nu-i citesc motive de contestatie in anulare, sa i le corectez, ca mi le pusese in atasament! Asta inseamna ca eu nu dau consultatii juridice, de ce m-am trecut la consultant?!
Inutil de adaugat ca nu pot face astfel de motivari in lipsa dosarului, ar fi o greseala! Inutuil e si faptul ca mi-ar lua cateva ore bune sa motivez corespunzator.
Dar e util de spus faptul ca acesti oameni care vad inscrisi consultanti pe un sait gratuit inteleg, in majoritate, ca si consultantul e gratuit! :P
Nu ma deranjeaza foarte mult, imi mai mananca timp si nu-mi aduce aceeasi satisfatie ca discutia de pe forum.
Cereri de consultanta da, bani nu:D Asta inseamna sa fi pasionat.Unii solicitanti au venit chiar la birou. Acolo se schimba treaba. Am un afis in care scrie-ora de consultanta -90 Euro. Nu produce roade, dar este o masura impotriva cronofagilor .Cei care m-au vizitat la birou s-au oprit in secretariat:D. Cred ca pana la urma sunt mai bune sfaturile free de pe forum.
Apropo de consultatii. Un scotian se intalneste cu un doctor, Pentru a profita in a obtine o consultatie gratis il intreaba pe doctor: Dvs. ce faceti cand sunteti racit? Raspunsul doctorului : Tusesc!!!
Dvs ce faceti dle./dna avocat daca ati avea o problema ca a mea-Raspuns- Caut un avocat, il angajez...SI.....IL PLATESC
Din pacate, unii clienti nu realizeaza ca tu ca profesionist al dreptului nu scoti solutii din joben, ci raspunsul ala pe care i-l dai chiar un lapidar: NU SE POATE, NU AI NICI O SANSA, presupune un studiu, ore pierdute ca sa citesti tone de hartoage si de legi si ca atare trebuie platit.
Cele mai enervante sunt incercarile de santaj emotional, gen: credeam ca ajutati oamenii; o mama care are nevoie de copiii ei... si tot asa. :(
Sunt deranjante, un astfel de om poate sa ma roage cu un onorariu de cateva ori mai mare de cat as cere eu... noi colaboram sau tu incerci sa profiti de mine?? :O
Oricum, mi-ai dat o idee buna de mesaj pe pagina de cerere consultanta.
P.S. Ce faci tu intr-o ora de consultanta? Adica, ce include? Te contactez pe privat, m-ai impresionat.
Nici ca mine , nici ca tine ,de fapt este SCP si A in coada, dar tastatura este de vina ca mai mananca cate o litera doua acolo. Este bine ca te negociezi , eu sunt mai moale, cat mi se cere atat dau. Treaba cu notarul incerc sa o rezolv si eu de genul- actul este redactat de avocat si percepi onorariul notarial mai mic cu 15%. Si am recunoscut faptul ca gresesc atunci cand...... consultanta-free, gratis, pe degeaba, pe nimic, de pomana, etc.
Pai... societatile in care sunt organizati avocatii sunt considerate societati civila profesionale numite, conform statutului, SCA, societati civile de avocat.
Adica prescurtarea SCP sau SCPA nu este de actualitate, asta voiam sa spun!
Vad ca esti o fata... :D
Consultanta gratis a plecat de la mine datorita ... unor elemente psihologice.
Adica, atunci cand dadeam consultanta gratuita, nimeni nu venea pentru asta sa si ramana la mine. Am inteles ca, daca dai un ban, semnezi un contract, ai deja stabilita o relatie profesionala si e mult mai posibil ca acei oameni sa se intoarca. Daca doar dai din gura fara ceva profesional la baza, un contract, ceva... atunci clientii o iau ca o informare si nu ca o relatie de specialitate juridica...
Adica, daca iau bani, se intorc mai multi decat altfel!
Si e profitabil de doua ori!
Deci cei care nu vor sa dea bani nu se intorc, asa ca din cauza lor, a modului neserios in care trateaza acest lucru, din aceasta cauza iau eu bani! :D
Neprofesionalism
malacka
Nu inteleg de ce nu se raspunde scurt si la obiect la imtrebarile puse. Cine intreaba, are nevoie de raspuns ferm, nu de aberatii cu privire la morala unora, ... (vezi toată discuția)