am un contract de inchiriere intre mine pers fizica si o societate comerciala
in contract nu se scrie nimic despre posibilitatea de modificare a chiriei
pot cere o majorare a chiriei inainte de a se incheia termenul din contract?
motivarea ar fi ca am facut inbunatatiri
acum da
mea culpa
totusi am citit prin ziare ca noua lege a chiriilor vizeaza si acest lucru: ca proprietarii sa nu mai poata mari chiriile peste noapte
ma gandesc ca am marit confortul...am pus termopane, majorarea chiriei se impune
Nu se impune! Cum spuneam, nu v-a pus nimeni sa mariti confortul, asa ca nu puteti cere chiriasului sa suporte o chetuiala care nu era necesara si ati facut-o numai pentru ca ati vrut. Desigur ca puteti incerca sa discutati cu chiriasul sa vedeti daca accepta, poate e de acord ca ati facut imbunatatiri si deci sa plateasca mai mult. In orice caz, nu ii veti putea impune daca nu accepta.
Eu ma gandesc si la faptul ca ati marit si disconfortul chiriasilor... :)) Sa ai lucratori in casa etc., nu de aia te muti in chirie! Le-ati acordat o reducere a chiriei in perioada acestor lucrari?:-/
Conform legii se inscrie in contractul de inchiriere: "valoarea chiriei lunare, regulile de modificare a acesteia şi modul de plată". Ce scrie la dv. in acest sens? daca nu se precizeaza nimic, atunci aceasta modificare a contractului initial se face conform dreptului comun, prin acordul partilor. :D
In functie de care este cuantumul acesteia in prezent, ca si conditiile din contractul de inchiriere puteti solicita instantei o modificare a acestei chirii pentru ca nu acopera cheltuielile prevazute de lege. Insa ma indoiesc de faptul ca se poate daca ati trecut acolo chiria reala.
da, e vb de contractul standard de la AF
la unul dintre puncte scrie ...sa-l foloseasca pentru : ativitate firma( birouri)
firma s-a mutat cu sediul pe ilfov
se schimba cu ceva situatia? oricum chiria e mult prea mica fata de pretul pietii...